Image

Codesign gör förstudie för konsthus i Stockholm

Bygg/Arkitektur Codesign har fått i uppdrag att undersöka förutsättningarna för ett gemensamt konsthus för de tre organisationerna SITE, KKV och Transit Kulturinkubator.
Publicerad den 18 Mars 2015
Codesign undersöker förutsättningarna för ett konsthus i Stockholm. På bilden Jelena Mijanovic, arkitekt på Codesign. Bild: Codesign
Codesign undersöker förutsättningarna för ett konsthus i Stockholm. På bilden Jelena Mijanovic, arkitekt på Codesign.

Deras vision är ett gemensamt produktionshus för alla
konstarter.

– Vi undersöker dels hur de tre aktörerna kan arbeta tillsammans men också deras roll i en verksamhetsmässig kontext, för att i nästa steg hitta en lämplig fysisk position i staden. Konsthuset kommer kunna bli en stor aktör för hela Sveriges konstscen vilket såklart känns spännande att få hugga tag i, säger Jelena Mijanovi, arkitekt på Codesign.

SITE sitter i dag i rivningshotade lokaler vid Telefonplan och KKV håller till i Nacka men måste lämna sina lokaler om bara några år för att ge plats för nya bostäder.

– Den gemensamma idén är att skapa en unik, tvärdisciplinär plattform och produktionshus för högkvalitativ bildkonst, scenkonst, formgivning, film och musik i samverkan mellan professionellt verksamma konstnärer säger Anne-Sofie Ericsson, Verksamhetschef på SITE.

Förstudien beräknas vara klar i slutet av april 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige