Image

Centerpartiet vill slopa fastighetsskatten för tomma lokaler på landsbygden

Sverige Centerpartiet vill se en lagändring om fastighetsskatten för att skapa en levande glesbygd.
Publicerad den 6 Februari 2017
Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Bild: Centerpartiet
Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Tomma lokaler på gelsbygden är ett stort problem enligt Centerpartiet. För att råd bot på problemet och skapa en levande landsbygd vill partiet nu se ändringar kring fastighetsskatten.

– Vi lägger totalt 100 miljoner för förslaget om slopad fastighetsskatt. Det innebär en minskad kostnad om 100 000 kronor sammanlagt per företagare under tio år. Cirka 5 000 till 20 000 kronor per år för företagaren, beroende på fastighetsskattens storlek. Förslaget skulle stärka drivkraften till att återanvända tomma lokaler och innebär även en kompensation för de kostnader som en upprustning för med sig, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf till Sveriges Radio.

– Vi behöver lösningar för hur vi ska kunna använda alla de tomma lokaler som finns på landsbygd och glesbygd och fylla de med service. Därför föreslår vi att tomma lokaler på landsbygden som tas i bruk igen ska slippa fastighetsskatt för att service ska återvända till landsbygden. Det är en viktig pusselbit framåt, avslutar Annie Lööf.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige