Image

Catharina Elmsäter-Svärd ny vd för Sveriges Byggindustrier

Karriär Catharina Elmsäter-Svärd har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier. Elmsäter-Svärd kommer närmast från egen verksamhet och har tidigare bland annat varit infrastrukturminister samt finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting.
Publicerad den 18 Augusti 2017
Catharina Elmsäter-Svärd. Catharina Elmsäter-Svärd.

Elmsäter-Svärd tillträder den 1 oktober 2017.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger Svante Hagman, styrelseordförande för Sveriges Byggindustrier.

Läs också:
Det här blir Elmsäter-Svärds viktigaste fokus

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Catharina Elmsäter-Svärd ersätter Ola Månsson som lämnade Sveriges Byggindustrier tidigare i år. Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår till sin tidigare roll som vice vd och förhandlingschef i och med att Elmsäter-Svärd tillträder.

Bakgrund (urval)

2015-2017 Vd AB Elmsäters

2010-2014 Infrastrukturminister, Regeringskansliet, Stockholm

2008-2010 Finanslandstingsråd, Stockholms läns landsting

1997-2008 Riksdagsledamot, Sveriges Riksdag

1995-1997 Gruppledare, Moderaterna Södertälje

1987-1994 Hotellchef, Stadshotellet, Södertälje

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige