Image

Catena köper av kommunen i Linköping

Transaktioner Catena har köpt fastigheten Mappen 4 i Linköping. Investeringen uppgår till 80 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Augusti 2017
Benny Thögersen. Bild: Catena Fastigheter
Benny Thögersen.

På den drygt 22 000 kvadratmeter stora markarean kommer Catena att uppföra ett nytt distributionslager om cirka 6 000 kvadratmeter bestående av både kyl- och fryslager samt en mindre del kontor.

Fastigheten är belägen utmed väg 35 med nära tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3.

Catena har i dag tecknat ett femårigt hyresavtal med Bring som kommer hyra 2 400 kvadratmeter av den nya fastigheten. Byggnationen startar under hösten och Bring planerar flytta in i fastigheten under sommaren 2018.

– Östergötland är ett av våra strategiska satsningsområden och ett viktigt tillväxtområde. Den nya terminalen ger oss möjligheten att både öka vår kapacitet och vår kvalitet så att vi, tillsammans med våra kunder, ökar vår konkurrenskraft, säger Bring Frigos vd Per Gränse.

Ytterligare förhandlingar pågår med fler hyresgäster och fullt uthyrd uppgår hyresvärdet på årsbasis till cirka sju miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla vårt samarbete med Bring som löser vardagslogistiken för både stora och små verksamheter i hela Norden. Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggöra hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Catenas vd Benny Thögersen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige