Image

Catena bygger nytt och hyr ut

Uthyrning Catena uppför en ny logistikfastighet åt Svensk Cater – som har tecknat ett tioårigt avtal – i Burlöv. Investeringen för Catena ligger på 106 miljoner kronor.
Publicerad den 19 April 2017

Byggnationen kommer påbörjas efter sommaren på den mark i Burlövs kommun, Sunnanå 12:52, där Catena håller på att utveckla en ny logistikposition vid ringleden runt Malmö med av- och påfart till såväl E6 som riksväg 11.

Detta blir den andra etableringen på Logistikposition Sunnanå. Catena kommer uppföra ett 8 500 kvadratmeter stort distributionslager. Investeringen beräknas ge ett driftsöverskott om cirka 7 miljoner kronor på årsbasis.

Svensk Cater AB förväntas kunna flytta in i fastigheten under hösten 2018.

Svensk Cater AB är en rikstäckande fullsortimentsgrossist för uteätarmarknaden och omsätter fyra miljarder kronor i Sverige och har en personalstyrka om cirka 1 000 medarbetare runt om i Sverige.

- För oss är närheten till våra kunder mycket viktig. De nya lokalerna ger oss inte bara utmärkta förutsättningar för att stärka vår roll som restaurang och storhushållsgrossist i Skåne utan även expandera till fler kunder. Lokalerna ger möjlighet till en fortsatt utveckling både produkt-, volym- och omsättningsmässigt och även en fortsatt expansion genom utbyggnationsmöjligheter. Läget är dessutom utmärkt logistiskt sett vilket varit viktigt för att vi ska behålla och stärka vår redan höga tillgänglighet och servicenivå. Avtalet med Catena ger oss den trygghet vi behöver för vår fortsatta expansion, säger Lars Carlsson, vd på Svensk Cater AB.

- Det är glädjande att vi kan stärka vår närvaro i Malmö inom livsmedelssektorn, som med sina frekventa kontakter med konsumenter, har en strategisk betydelse för oss när vi utvecklar det som vi kallar ”last mile distribution”. Fastigheten har med sitt läge nära E6 en perfekt bas för Svensk Caters verksamhet i Skåne, säger Christian Berglund, Catenas regionchef i Malmö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige