Image

Castellum bygger Nordens första well-certifierade byggnad

Bygg/Arkitektur Castellum planerar att bli det första fastighetsbolaget i Norden att certifiera en byggnad enligt The Well Building Standard (Well) – den första internationella byggstandarden som tar ansvar för människors välbefinnande i arbetslivet.
Publicerad den 13 Oktober 2016

Byggnaden som Castellum avser att bygga och certifiera heter Eminent och kommer vara placerad centralt i Hyllie i Malmö.

– Well är ett nytt sätt att sätta människan i centrum och väga in välbefinnande som en faktor i byggnadens design. Människor som är inspirerade och mår bra på arbetsplatsen presterar bättre. Det är helt enkelt ett sätt att kombinera ökad trivsel med ökad effektivitet, menar Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum.

– En viktig internationell certifiering har kommit till Sverige. Well fokuserar på hälsa och välbefinnande hos de som arbetar och vistas i byggnader och kompletterar på så sätt nuvarande miljöcertifieringssystem. Den har redan nått snabb spridning i många länder och jag bedömer att den kommer att bli mycket efterfrågad även här. Sweden Green Building Council stödjer Well genom att ge kurser i och ha experter på systemet, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

– Vi vill driva utvecklingen inom hälsa på arbetsplatsen framåt och gör det genom att hämta kunskap från pionjärerna inom området. Vi ser Well som ett systematiskt verktyg för att skapa hälsosammare arbetsplatser åt våra hyresgäster. Vi vill skapa våra barns framtida arbetsplatser, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Eminent kommer i enlighet med Castellums policy, utöver Well, att certifieras enligt Miljöbyggnad betyg Guld. Byggstart för fastigheten Eminent är beräknad till juni 2017 med inflyttning i januari 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige