Image

CA lämnar nordöstra Skåne – satsar i Jönköping

Transaktioner CA Fastigheter har sålt sina sista fastigheter i nordöstra Skåne, och köpt en fastighet i Jönköping. CA har också sålt en fastighet i Kalmar.
Publicerad den 29 Augusti 2011

CA Fastigheter har sålt sina två sista fastigheter i regionen nordöstra Skåne, två bostadsfastigheter i Hässleholm. Köpare av fastigheterna, som omfattar cirka 2 100 kvadratmeter, är Agnosia Fastighets AB.

- Sedan vi för en tid sedan deklarerade att vi sannolikt kommer att lämna regionen har ett antal intressenter anmält sitt intresse att förvärva Bromölla och Hässleholmsfastigheterna. Försäljningen har i och med detta gått något snabbare än vi räknade med , säger CA-koncernens vd Johan Damne.

- Köparen Agnosia äger grannfastigheterna och har på detta sätt en anknytning till området och Hässleholm. Vi bedömer att de kommer att bli en bra ägare av fastigheterna, säger affärsutvecklare Mikael Holmgren.

Samtidigt har CA köpt fastigheten Elektronen 4 i Jönköping av Kinnarps AB.
Fastigheten innehåller 3 200 kvadratmeter lokaler i ett mycket bra exponeringsläge utmed E4.

- Vi fortsätter vår affärsidé med att växa i regionhuvudstäder. Förvärvet är ytterligare ett led att stärka vår marknadsposition i Jönköping, säger Johan Damne.

- Förvärvet är intressant där vi ser en potential i fastigheten tillsammans med dess skyltläge utmed E4, säger regionchef Anders Gustafsson.

Efter förvärvet uppgår CA koncernens fastighetsbestånd i Jönköping till drygt 100 000 kvadratmeter varav cirka 40 procent utgörs av bostäder. CA-koncernens fastighetsbestånd, i Sverige och utomlands, uppgår totalt till cirka 750 000 kvadratmeter.

CA har också sålt fastigheten Kajan 13 i Kalmar till en bostadsrättsförening. Fastigheten som är centralt belägen omfattar totalt 1 440 kvadratmeter bostadsyta innehåller 16 lägenheter.

Efter försäljningen uppgår CA-koncernens fastighetsbestånd i Kalmar till drygt 125 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige