CA lämnar nordöstra Skåne – satsar i Jönköping

Publicerad den 29 Augusti 2011

Transaktioner CA Fastigheter har sålt sina sista fastigheter i nordöstra Skåne, och köpt en fastighet i Jönköping.
CA har också sålt en fastighet i Kalmar.

CA Fastigheter har sålt sina två sista fastigheter i regionen nordöstra Skåne, två bostadsfastigheter i Hässleholm. Köpare av fastigheterna, som omfattar cirka 2 100 kvadratmeter, är Agnosia Fastighets AB.

- Sedan vi för en tid sedan deklarerade att vi sannolikt kommer att lämna regionen har ett antal intressenter anmält sitt intresse att förvärva Bromölla och Hässleholmsfastigheterna. Försäljningen har i och med detta gått något snabbare än vi räknade med , säger CA-koncernens vd Johan Damne.

- Köparen Agnosia äger grannfastigheterna och har på detta sätt en anknytning till området och Hässleholm. Vi bedömer att de kommer att bli en bra ägare av fastigheterna, säger affärsutvecklare Mikael Holmgren.

Samtidigt har CA köpt fastigheten Elektronen 4 i Jönköping av Kinnarps AB.
Fastigheten innehåller 3 200 kvadratmeter lokaler i ett mycket bra exponeringsläge utmed E4.

- Vi fortsätter vår affärsidé med att växa i regionhuvudstäder. Förvärvet är ytterligare ett led att stärka vår marknadsposition i Jönköping, säger Johan Damne.

- Förvärvet är intressant där vi ser en potential i fastigheten tillsammans med dess skyltläge utmed E4, säger regionchef Anders Gustafsson.

Efter förvärvet uppgår CA koncernens fastighetsbestånd i Jönköping till drygt 100 000 kvadratmeter varav cirka 40 procent utgörs av bostäder. CA-koncernens fastighetsbestånd, i Sverige och utomlands, uppgår totalt till cirka 750 000 kvadratmeter.

CA har också sålt fastigheten Kajan 13 i Kalmar till en bostadsrättsförening. Fastigheten som är centralt belägen omfattar totalt 1 440 kvadratmeter bostadsyta innehåller 16 lägenheter.

Efter försäljningen uppgår CA-koncernens fastighetsbestånd i Kalmar till drygt 125 000 kvadratmeter.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Rikshem miljardköper i Östersund

Transaktioner Rikshem köper närmare 1 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Östersundshem för 1,1 miljarder kronor.


Erik Selin.

Balder köper in sig i danskt utvecklingsbolag

Bolag Balder har köpt 49 procent av danska Sjaelsö Management.


Annons
Image

Annons Image
Image
Lokalmarknadsdagen
Dan Törnsten, Colliers, Otto Wiksell, Devotum, Max Barclay, Newsec, Sofia Söder, Gothnet, Jesper Prytz, Mannheimer Swartling, Andreas Adolphsson, Grant Thornton och Hillevi Börjesson, Mannheimer Swartling är partners till Lokalmarknadsdagen den 24/2.

”Lokalmarknadsdagen finns i medvetandet hos alla som jobbar med fastigheter”

Lokalmarknadsdagen februari Här är de sex aktörer som är partners till Lokalmarknadsdagens vårupplaga 2016.


Skanska byggstartar ny stadsdel i Växjö

Bygg/Arkitektur Skanska och Humana har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för ett nytt omsorgsboende med 72 lägenheter i kvarteret Skärvet i Växjö. Boendet med mycket god miljöprestanda blir starten för utvecklingen av den nya ekologiska och socialt hållbara stadsdelen Bäckaslöv.


Newsec får förvaltningsuppdrag av Secore

Bolag Newsec har tecknat ett förvaltningsavtal med Secore Fastigheter avseende ekonomisk förvaltning av 13 fastighetsbolag samt koncernens holdingbolag. Avtalet löper under tre år.


Annons
Image

Ola Serneke prisad som Årets Affärsnätverkare

Event Sernekes grundare och vd Ola Serneke har vunnit pris som Årets Affärsnätverkare 2015. Bakom utmärkelsen står det globala affärsnätverket BNI.


Bakslag för ny stadsdel på Östermalm

Bygg/Arkitektur 700 bostäder planeras på Västra Valhallavägen på Östermalm. Men byggstart blir knappast före 2023.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Se filmen från Fastighetsmarknadsdagen Östergötland här

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland I torsdags hölls Fastighetsmarknadsdagen i ett fullsatt Värmekyrkan på Louis De Geer i Norrköping. Se filmen från dagen här.


Annons
Image

Interoc köper mark i Steninge Slottsby – bygger bostäder

Bostäder Steninge Slottsby i Sigtuna, ett stadsutvecklingsprojekt omfattande cirka 650 bostäder och ett utvecklat besöksmål, har sålt mark till Interoc Fastighetsutveckling. Bolaget kommer att bygga 29 friliggande villor och 46 stadsradhus.


Skanska investerar i kontorsprojekt i Danmark

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 340 miljoner kronor i den första fasen av ett nytt kontorskomplex i Örestad i Danmark.


SSM satsar på snabb uppkoppling

Bostäder SSM vill utveckla efterfrågade bostäder i Stockholmsregionen. Undersökningar visar att deras målgrupp framför allt konsumerar media digitalt, och därför är möjligheten till bra uppkoppling viktig.


Annons
Image

Besqab har Sveriges nöjdaste bostadskunder

Bolag Besqab hamnar på förstaplatsen i Prognoscentrets årliga mätning av kundnöjdhet i bostadsutvecklingsbranschen.


Skanska utvecklar vård- och omsorgsboende i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Attendo har tecknat ett 15-årigt hyrestavtal för det nya vård- och omsorgsboendet som kommer att byggas vid Fäladsområdet i Kristianstad.


Internationell aktör i storköp i Stockholm

Transaktioner Profi säljer de kvarvarande fastigheterna – tio fastigheter, 100 000 kvadratmeter i Storstockholm – i Profi Fastigheter II AB. Köpare är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz.


Annons
Image

Lokalmarknadsdagen
Mariette Hilmersson, Anders Rydstern, Ulrika Lindmark, Mikael Granath, Christel Armstrong Darvik, Ulf Kamne, Lena Andersson och Cecilia Holmström i bostadsspåret på Lokalmarknadsdagen den 24 februari på Clarion Hotel Post.

Affärsmöjligheter i bostadsfastigheter

Lokalmarknadsdagen februari På Lokalmarknadsdagen den 24 februari kommer ett särskilt fokus att riktas mot marknaden för bostadsfastigheter.