CA lämnar nordöstra Skåne – satsar i Jönköping

Publicerad den 29 Augusti 2011

Transaktioner CA Fastigheter har sålt sina sista fastigheter i nordöstra Skåne, och köpt en fastighet i Jönköping.
CA har också sålt en fastighet i Kalmar.

CA Fastigheter har sålt sina två sista fastigheter i regionen nordöstra Skåne, två bostadsfastigheter i Hässleholm. Köpare av fastigheterna, som omfattar cirka 2 100 kvadratmeter, är Agnosia Fastighets AB.

- Sedan vi för en tid sedan deklarerade att vi sannolikt kommer att lämna regionen har ett antal intressenter anmält sitt intresse att förvärva Bromölla och Hässleholmsfastigheterna. Försäljningen har i och med detta gått något snabbare än vi räknade med , säger CA-koncernens vd Johan Damne.

- Köparen Agnosia äger grannfastigheterna och har på detta sätt en anknytning till området och Hässleholm. Vi bedömer att de kommer att bli en bra ägare av fastigheterna, säger affärsutvecklare Mikael Holmgren.

Samtidigt har CA köpt fastigheten Elektronen 4 i Jönköping av Kinnarps AB.
Fastigheten innehåller 3 200 kvadratmeter lokaler i ett mycket bra exponeringsläge utmed E4.

- Vi fortsätter vår affärsidé med att växa i regionhuvudstäder. Förvärvet är ytterligare ett led att stärka vår marknadsposition i Jönköping, säger Johan Damne.

- Förvärvet är intressant där vi ser en potential i fastigheten tillsammans med dess skyltläge utmed E4, säger regionchef Anders Gustafsson.

Efter förvärvet uppgår CA koncernens fastighetsbestånd i Jönköping till drygt 100 000 kvadratmeter varav cirka 40 procent utgörs av bostäder. CA-koncernens fastighetsbestånd, i Sverige och utomlands, uppgår totalt till cirka 750 000 kvadratmeter.

CA har också sålt fastigheten Kajan 13 i Kalmar till en bostadsrättsförening. Fastigheten som är centralt belägen omfattar totalt 1 440 kvadratmeter bostadsyta innehåller 16 lägenheter.

Efter försäljningen uppgår CA-koncernens fastighetsbestånd i Kalmar till drygt 125 000 kvadratmeter.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Stena Fastigheter köper 1 225 lägenheter av Landskronahem.

Stenas Landskrona-affär klar

Transaktioner Nu är affären mellan Stena Fastigheter och Landskronahem klar. Stena köper 1 225 lägenheter och ett LSS-boende i stadsdelarna Pilängen och Sandvången.
Fastighetsvärdet ligger strax över en miljard kronor.


Hufvudstaden utser ny Göteborgschef

Karriär Hufvudstaden har nu utsett en ny Göteborgschef. Han kommer närmast från Halmstads kommun, men har tidigare arbetat för Hufvudstaden i Stockholm.


Annons
Image

Annons Image
Fastighetsmarknadsdagen Uppsala

Investeringsmöjligheter i intressant demografiskt läge

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Det kommer behöva investeras mer än 1 500 miljarder kronor i nyproduktion av bostäder och samhällsfastigheter fram till 2030. Samtidigt skapar stora demografiska förändringar (flyktingströmmar, höga födelsetal och åldrande befolkning) utmaningar och möjligheter på fastighetsmarknaden. Om detta kommer Max Barclay, vd Newsec och Jakob Pettersson, analyschef Newsec att berätta på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala den 19 maj.


Kungsleden tecknar långt hyresavtal med hotell i Kista

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med hotelloperatören Kista Hotel Apartments för ett lägenhetshotell i fastigheten Holar 1 i Kista. Uthyrningen omfattar hela fastigheten med en total yta om 6 000 kvadratmeter.


Hemfosa rekryterar från Hemsö

Bolag Hemfosa förstärker transaktionsavdelningen med ytterligare en erfaren medarbetare.


Annons
Image

Dagsböter för Arnhult

Juridik Stockholms tingsrätt frikände i går Klöverns vd och storägare Rutger Arnhult för våld mot tjänsteman. Däremot dömdes han för våldsamt motstånd, och ska betala 40 dagsböter.


Wihlborgs hyr ut till Aller media i Malmö

Uthyrning Aller media flyttar in på cirka 3 500 kvadratmeter på Östergatan i centrala Malmö, lokaler som Försäkringskassan lämnar under sommaren.


Kungsleden: Värdena upp över 500 miljoner

Bolag Kungsledens förvaltningsresultat ökade med 35 procent och fastighetsvärdena med 524 miljoner kronor under Q1.


Annons
Image

Hemsös CFO Eva Bång slutar

Karriär Hemsös CFO och vice vd Eva Bång har valt att lämna Hemsö för att påbörja en tjänst som Global CFO på Ikea Centres i Leiden, Nederländerna.


”Stor framåtanda i Göteborgsområdet”

Bolag Platzer växer vidare genom stora framsteg i utvecklingsprojekten.
Bolagets förvaltningsresultat ökar med 14 procent, fastighetsvärdet är uppe i nästan 10 miljarder kronor.


Catena har 220 000 kvadratmeter vakans

Bolag Catena har efter sammanslagningen med Tribona 220 000 kvadratmeter vakanta ytor. Ambitionen är att halvera vakansen till nästa sommar, enligt Q1-rapporten.


Annons
Image

Platzer förvärvar Studenternas Hus

Transaktioner Platzer har träffat avtal med Göteborgs Universitet om att förvärva tomträtten Lorensberg 62:1, mer känt som Studenternas Hus.


råttor.jpg

Stora problem med råttor i Göteborg

Göteborg Råttor är ett stort problem i Göteborg. Det visar en ny undersökning från Fastighetsägarna. Över 70 procent av de fastighetsägare som svarat på en enkät uppger att de haft problem med råttor det senaste fem åren. Råttsanering pågår i varannan fastighet. Hjälpen från kommunen anses bristfällig.


Carglass flyttar till Garnisonen

Uthyrning Carglass flyttar i september in i nya lokaler i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Tenant & Partner har bistått företaget i projektet.


Annons
Image

De ritar Sahlgrenskas Life Science Park

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects och Sweco har utsetts att utforma Göteborg Life Science Park. Två nya byggnader på totalt 90 000 kvadratmeter ska koppla samman sjukhuset och universitetet.