Image

Byggstart för bostäder i Kungälv

Bostäder Nu tas det första spadtaget för BRF Vildvinet med 81 lägenheter i Kongahälla, Kungälv.
Publicerad den 17 Oktober 2016
Brf Vildvinet i Kongahälla. Bild: Riksbyggen
Brf Vildvinet i Kongahälla.

BRF Vildvinet är den första av fyra bostadsrättföreningar som Riksbyggen ska uppföra i Kongahälla och sammanlagt handlar det om cirka 270 nya lägenheter.

Målet är att göra nya Kongahälla till en levande del av Kungälv med 900 nya lägenheter, nya gågator med butiker och ett nytt stort köpcentrum.

– Det känns mycket bra att vi nu kan starta bygget och som långsiktig samhällsutvecklare vara med och utveckla en ny stadsdel i Kungälv, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Inflyttningen är planerad att ske under 2018.

– Kongahälla ligger helt rätt, mitt i staden bredvid största handelsinvesteringen i Sverige och ett stenkast från nya resecentrum. Det behövs byggas 700 000 nya bostäder inom de kommande tio åren i Sverige, det handlar om jobben och tillväxten, nu ökar vi farten, säger Miguel Odhner (s), kommunalråd Kungälv.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige