Image

Byggstart för bostäder i Gårdsten

Bostäder I torsdags togs det första spadstaget för BRF Kryddhyllan med cirka 30 radhus. Projektet är Egnahemsbolagets fjärde i Gårdsten, Göteborg.
Publicerad den 24 Oktober 2016
Här tas det första spadtaget. Bild: Egnahemsbolaget
Här tas det första spadtaget.

Tillsammans med Egnahemsbolagets projektledare Annika Carlsson och bolagets styrelseordförande Roger Höög tog Fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj det symboliska spadtaget för de nya radhusen.

– Jag vill tacka Framtiden-koncernen och Egnahemsbolaget för att de var en av de första som började bygga småhus i Gårdsten, sade han.

Tidigare har Egnahemsbolaget i Gårdsten byggt villor på Kryddhyllan, parhus på Salviaterassen och bostadsrättslägenheter i Salviadalen. Nästa projekt efter Kryddhyllan är omkring 70 bostadsrätter på Saffransgatan i norra Gårdsten.

– Vi har ett speciellt uppdrag att bygga i områden som domineras av hyresrätter. Det gör det möjligt för invånarna i dessa stadsdelar att äga sin bostad, utan att behöva flytta från ett område man trivs i, säger Mikael Dolietis, vd för Egnahemsbolaget.

– Det handlar också om att bygga så ekonomiskt som möjligt, så att folk med normala inkomster har råd att flytta in. Vi utvecklar egna metoder för detta, säger Egnahemsbolaget styrelseordförande Roger Höög.

Försäljningen av de nya bostäderna startar våren 2017 och inflyttning beräknas till sommaren 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige