Image

Byggklart för studentbostäder på Marathon

Bygg/Arkitektur AF Bostäders styrelse har nu beslutat att genomföra nybyggnation av projektet Marathon i centrala Lund vilket innebär att 256 bostäder snart finns tillgängliga för över 400 studenter.
Publicerad den 10 Februari 2017

För AF Bostäders del innebär det att projektet har fått sin slutgiltiga form och att företaget skriver ett nytt kapitel i verksamhetens historia, som sträcker sig från 1800-talets mitt genom rumsuthyrning i Akademiska Föreningens borg.

– Detta blir AF Bostäder 2.0, eftersom det är första gången vi bygger på helt ny mark sedan i början av 1970-talet. Vi har ägnat oss mycket åt förtätningar men här blir det alltså ett helt nytt område, säger Henrik Krantz, vd för AF Bostäder.

Marathons placering i det omtalade Kunskapsstråket i Lund gör det till ett mycket attraktivt boende, med närhet till både undervisning, studentnationer och centrala Lund. I projektet har det förekommit olika spår kring det så kallade Torvlabbet, ritat av arkitekten Klas Anshelm, som ska stå kvar på området.

– Det har varit en rolig utmaning att se vad som skulle kunna rymmas i Torvlabbet. Vi var länge inne på att bygga om Torvlabbet till ytterligare bostäder men har nu slutligen landat i att vi använder byggnaden till tvättstuga och teknik säger Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef på AF Bostäder.

På Marathon kommer flera bostadstyper att finnas representerade. De minsta ettorna är på 23 kvadratmeter. De största lägenheterna är på 65 kvadratmeter och är tänkta åt tre studenter i ett så kalla kompisboende, där hyresgästerna delar kök och badrum men har egna rum.

– Vi har en mycket klar bild av hur våra hyresgäster vill bo, och det enkla svaret på det är ”varierat”. Det viktigaste är att det finns ett väldimensionerat kök och möjligheter till socialt umgänge. Jag tycker att vi träffar rätt på Marathon, avslutar Magnus Cederberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige