Image
Galleria Trädgården i Varberg byggs om och till.
Galleria Trädgården i Varberg byggs om och till. Bild: Krook & Tjäder

Bygger på två våningar

Bygg/Arkitektur Galleria Trädgården i Varberg, ägt av Coop Varberg, utökas med två våningar om totalt 5 600 kvadratmeter. Serneke har fått bygguppdraget, värt cirka 87 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Maj 2016

Befintliga lokaler ska byggas om och grundförstärkas samt rustas upp med nya rulltrappor, hissar, ny fasad och nytt skärmtak.

- Vi är glada att ha fått det här fina projektet. Det är efterlängtat och stort för Varberg och samtidigt viktigt för vår fortsatta expansion i regionen, säger Christer Egelind, arbetschef på Serneke.

Byggstart sker i augusti och projektet beräknas stå klart till sommaren 2017.

- Det är oerhört positivt att vi äntligen kommer igång, det är glädjande för Varbergs Centrum. Enligt tidigare referenser så är Serneke duktiga på att hålla både tidplaner och budgetar så jag ser fram emot vårt samarbete i det här projektet, säger Göran Borg, vd och föreningschef för Coop Varberg som äger gallerian.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige