Image

Bygger nytt i Lindängen – för första gången på 37 år

Bygg/Arkitektur För första gången på 37 år byggs det nya lägenheter i stadsdelen Lindängen i Malmö. Det symboliska första spadtaget togs nyligen för projektet Vårsången 8, 140 lägenheter i Trianons regi.
Publicerad den 20 April 2015
Trianon bygger 140 lägenheter i Lindängen, Malmö. Bild: Trianon
Trianon bygger 140 lägenheter i Lindängen, Malmö.

Olof Anderson, vd på Trianon, inledde med att ”äntligen är vi på gång med vårt största projekt någonsin och unikt i sitt slag, ett samhällsbyggnadsprojekt, där sociala villkor gäller i hela projektet.”

Peab som är byggherre har anställt tio av Trianons hyresgäster i området Vårsången och samtliga underleverantörer har samma villkor, att anställa från området.

- Projektet har gått att genomföra tack vare det tomträttsavtal vi har skrivit med fastighetskontoret, säger Olof Andersson och tackar Malmö stad för modet att våga hitta nya vägar för att få igång detta projekt.

- Spadtaget är ett av de viktigaste som vi har tagit i Malmö på väldigt länge. Det är 37 år sedan senaste nybyggnadsprojektet i Lindängen. Ett projekt som knyter ihop Malmö, ett spetsprojekt med social hållbarhet i fokus. Ett projekt där fastighetsägaren satsar på sina hyresgäster och ett bra exempel på att förtäta och inte bygga utåt, säger Milan Obradovic, kommunalråd Malmö stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige