Image

Briggen köper av NCC i Hyllie

Transaktioner Castellums dotterbolag Briggen köper Mässhallen 2 – Exlent Hyllie – av NCC för 327 miljoner kronor.
Publicerad den 17 November 2015
Briggen köper Xlent Hyllie av NCC. Bild: Kanozi
Briggen köper Xlent Hyllie av NCC.

Fastigheten har en total yta om drygt 7 300 kvadratmeter. Investeringen är Briggens första i området och uppgår till 327 miljoner kronor.

Tillträde sker när fastigheten är färdigställd i april 2016.

Fastigheten ligger invid Malmömässan och Malmö Arena med 400 meter till Hyllie station, en av Citytunnelns tre stationer. Byggnaden uppförs i åtta plan fördelat på knappt 7 100 kvadratmeter kontor samt drygt 200 kvadratmeter butik/restaurang.

Därutöver kommer 29 parkeringsplatser att finnas i källarplanet.

Bland hyresgästerna finns bland andra NCC, Boozt.com och Zumtobel. Den genomsnittliga avtalstiden uppgår vid tillträdet till 7,1 år och de totala hyresintäkterna till 18 miljoner kronor efter avdrag för rabatter om en miljon kronor under det första året.

Mässhallen 2 kommer att rymma en solcellsanläggning och klassas enligt det internationella miljöcertifierings-systemet Breeam, med ambitionen att nå nivå excellent.

- Förvärvet är det strategiska första steget i syfte att positionera oss som en drivande aktör i Hyllie. Det är här som en stor del av Malmös tillväxt kommer att ske. Affären blir en god grund för vår fortsatta, långsiktiga utveckling med att etablera fler kvalitetsprojekt i området, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellum har långfristiga, outnyttjade krediter om fyra miljarder kronor varav 327 miljoner kronor kommer att utnyttjas till förvärvet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige