Image

BP och Spaniens största bank till Solna Gate

Uthyrning Spaniens största bank, Santander Consumer Bank, och BP:s nordiska och baltiska huvudkontor flyttar till Solna Gate.
Publicerad den 14 Januari 2015

Santander Consumer Bank flyttar sitt svenska huvudkontor till Solna Gate i samband med att man slår samman verksamheten med nyligen förvärvade GE Money Bank i Norden. Santander Consumer Bank har tecknat ett sjuårigt hyresavtal om 6 000 kvadratmeter kontor med inflytt under sommaren 2015.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander och är med sina 107 miljoner kunder och 183 000 medarbetare en av världens största banker samt störst i Europa på fordonsfinansiering. Santander har utsetts till världens bästa bank tre gånger under de senaste tio åren, senast 2012. Banco Santander grundades 1857 i den nordspanska staden Santander.

I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder och 2 200 partners.

– Vi har på rekordkort tid funnit ett perfekt lokalalternativ för integrationen av våra två verksamhetsgrenar i Sverige efter uppköptet av GE Money Bank nyligen. Tack vare de stora våningsplanen kan vi hålla ihop merparten av verksamheten på lite mer än två plan och ser fram mot flytten till Solna Gate.

– Vi är imponerade av husets omfattande serviceutbud och tror att vår personal och våra samarbetspartners kommer trivas mycket bra”, säger Morten J.A. Helland, Nordic Sourcing and Vendor Management Director på Santander Consumer Bank Norden.

– Vi är mycket glada att Santander Consumer Bank väljer att förlägga sitt svenska huvudkontor till Solna Gate”, säger Hansi Danroth, Senior Partner vid Mengus.

– Att ytterligare ett av världens ledande företag i sin bransch väljer att flytta till Solna Gate ser vi som ett kvitto på att hyresgästerna uppskattar såväl läget som fastighetens kvalitéer och serviceutbud.

CBRE har varit rådgivare till Solna Gate och Tenant & Partner till Santander i processen.

BP har efter cirka tio år på Kungsholmen tecknat avtal att flytta sitt Nordiska/Baltiska huvudkontor till Solna. Det femåriga hyresavtalet omfattar 835 kvadratmeter kontor och inflyttning sker efter sommaren 2015.

BP har funnits i Sverige sedan 1927 och har under 80 år levererat olja, bensin och smörjmedel. Genom dotterbolaget Nordic Lubricants AB har produkter från Castrol såväl som BP levererats till konsumenter, kommersiella kunder och industrin samt till den marina marknaden.

Genom Air BP levereras flygbränsle till samtliga Internationella, och många regionala, flygplatser i Norden. De flesta av de 100 anställda i Sverige kommer att jobba på det Nordiska huvudkontoret i Solna Gate med kundkontakter, service, marknadsföring, leverans, finans och HR för den Nordiska regionen, inklusive Baltikum.

– Vi har tittat på ett stort antal objekt och var väldigt kräsna om vi skulle flytta utanför Tullarna efter mer än tio år vid Fridshemsplan. Vår kravlista var omfattande, med ett stort fokus på lokaler som lämpar sig för samarbete mellan olika affärsområden och funktioner, då vi bedriver en mångfacetterad verksamhet. Vi fattade dock direkt tycke för Solna Gate och vi ser fram emot att flytta till ett hus med så många starka företag och ett väl utvecklat servicekoncept för våra anställda”, säger Johan Andersson, Country Manager på BP.

– BP är ett av världens mest kända varumärken och vi är glada att de flyttar sitt Nordiska huvudkontor till vår fastighet Solna Gate. Genom våra moderna och effektiva planlösningar har vi lyckats tillgodose BP:s mycket höga krav på hälsa, miljö och säkerhet. Vidare har vi samlat alla funktioner på ett våningsplan jämfört med dagens diversifierade lösning. Detta skapar inte enbart en god hyresekonomi per anställd utan också en modern arbetsmiljö som möjliggör ett effektivt informationsflöde”, säger Hansi Danroth, Senior Partner vid Mengus.

CBRE har varit rådgivare i processen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige