Image

Boxpark till centrala Stockholm

Handel Sverige och Stockholm sin första boxpark där retail, företag och restauranger gör pop-up-butiker i containrar. I samband med den pågående ombyggnationen av Gallerian i Urban Escape-kvarteret kommer konceptet till Stockholm.
Publicerad den 16 November 2016

AMF Fastigheter är i full gång med utvecklingen av Urban Escape, Stockholms nya citykvarter. Byggprojektet är det största stadsutvecklingsprojektet i centrala Stockholm på över 40 år. Som en del i byggarbetet har nu en boxpark byggts upp framför Gallerian på Hamngatans promenadstråk ner mot Regeringsgatan.

- Boxparken blir en sorts förlängning av Gallerian i pop-up-format ute på Hamngatan. Vi behövde en kreativ lösning under ombyggnationen och att förvandla gatan utanför till en boxpark känns helt rätt och väldigt kul. Här får vi ett myllrande pop-up-stråk där framtidens handel, restauranger och företag kommer att kunna synas på helt nya sätt, säger Henriette Johansson, marknadsområdeschef för Urban Escape på AMF Fastigheter.

På flera håll runt om Europa och världen har boxparker byggts upp på okonventionella platser och bidragit till att förvandla dem till pulserande, urbana handelshubbar.

Henriette Johansson fortsätter:

- Exakt vad som ska fylla boxarna är ännu inte helt klart men vi ser ett starkt intresse från retail och restauranger. Boxparker och pop-up-stores är verkligen framtidens sätt att skapa nya möjligheter för både återförsäljare och konsumenter att mötas. Urban Escape handlar just om att skapa platser där människor vill vara och Boxparken är ett perfekt komplement till vår vision om ett mer kreativt, levande och innovativt city.

Boxparken på Hamngatan har utformats med inspiration av Boxpark Shoreditch i London, De Hallen i Amsterdam och andra moderna lösningar från saluhallar runt om Europa. Föregångaren Shoreditch var världens första ”pop-up-mall” och har blivit en global succé med sitt enkla och innovativa koncept.

Boxparken på Hamngatan får totalt sju boxar i varierande storlek, tre stycken på 13 kvadratmeter och fyra stycken på 6,5 kvadratmeter. Boxarna är isolerade och är klara för användning från och med 1 december och kommer finnas på plats till och med sommaren 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige