Image

Boverket: Inga krav på individuell mätning

Juridik Individuell mätning och debitering är generellt inte kostnadseffektivt i befintliga byggnader konstaterar Boverket i en ny rapport. Därför lämnar Boverket inga förslag på föreskrifter.
Publicerad den 30 September 2015

Boverket har på regeringens uppdrag utrett i vilka fall individuell mätning och debitering av värme, kyla och tappvarmvatten är kostnadseffektivt. Man har nu kommit fram till att det inte är kostnadseffektivt i befintliga byggnader.

- Ett glädjande besked, det ger allmännyttan klartecken att fortsätta spara energi och bidra till att Sverige når de nationella miljömålen, säger Kurt Eliasson, vd för bransch- och intresseorganisationen Sabo.

För bostadsföretagens del innebär förslaget att de kan fortsätta satsa på åtgärder som framgångsrikt minskar energianvändningen i hela fastigheten, till exempel isolering och fönsterbyten, enligt Sabo.

- De allmännyttiga bostadsföretagen är ledande i att spara energi och jag är mycket glad att vi kan fortsätta med energieffektivisering på riktigt istället för att lägga pengar på onödig mätutrusning, säger Kurt Eliasson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige