Image

Boverket får nya uppdrag och ska växa under 2018

Sverige I budgetpropositionen för 2018 föreslår regeringen flera nya uppdrag till Boverket. Satsningen omfattar bland annat ett utökat uppdrag för att stärka arkitekturens funktion i samhället, digitalisering av plan- och byggprocessen, ett kompetenscentrum för sunda hus, en nationell expertfunktion för byggskador samt nya stöd för radonsanering och innovativt byggande.
Publicerad den 19 Oktober 2017
Anders Sjelvgren. Bild: Rise
Anders Sjelvgren.

En satsning som omfattar en 20-procentig ökning av anslaget.

- Detta är den största satsningen i myndighetens snart 30-åriga historia. Boverket har ett viktigt uppdrag att vara med och utveckla framtidens hållbara samhälle. Att få vara med och leda myndigheten som ansvarar för dessa frågor är fantastiskt roligt, säger generaldirektör Anders Sjelvgren.

Boverket ska presentera satsningarna mer under dagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige