Image

Bostadsbolaget och Willhem planerar affär i Biskopsgården

Transaktioner Enligt planerna ska Bostadsbolaget köpa Willhems hus på Friskväderstorget i Norra Biskopsgården, Göteborg, och samtidigt sälja en fastighet i Södra Biskopsgården till Willhem.
Publicerad den 30 September 2016
Friskväderstorget i Norra Biskopsgården. Bild: Bostadsbolaget
Friskväderstorget i Norra Biskopsgården.

Vid styrelsemöte den 28 september beslutade Bostadsbolagets styrelse att gå vidare med planerna kring fastighetsaffären.

– Jag är väldigt nöjd med styrelsens beslut som betyder att Bostadsbolaget kan satsa ännu mer fokuserat i området. Genom affären får både vi och Willhem bättre förvaltningsenheter, säger Bostadsbolagets vd Kicki Björklund.

Affären innebär att Bostadsbolaget förvärvar en fastighet med 140 lägenheter och ett tiotal lokaler. Samtidigt avyttras en fastighet med cirka 80 lägenheter och en gemensamhetslokal. Köpet grundas på två oberoende externa marknadsvärdebedömningar.

Syftet med förvärvet är att skapa bättre förvaltningsområden. Bostadsbolaget är den enskilt största hyresvärden Norra Biskopsgården och äger redan övriga bostadshus runt Friskväderstorget. Av samma anledning vill Willhem förvärva den aktuella fastigheten i Södra Biskopsgården.

Liksom Bostadsbolagets förvärv i Hammarkullen tidigare i år krävs ett slutligt godkännande av kommunfullmäktige i Göteborg. När ärendet ska behandlas i kommunfullmäktige är ännu inte klart.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige