Image

Bonnier väljer arkitekter i Södra Värtan

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoren BIG, AIX+DPS, LINK och TVARK bjöds efter prekvalificering in till ett parallellt uppdrag om utvecklingen av de markanvisade fastigheterna Hangö och Neapel i Södra Värtan som ingår i det stora stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden.
Publicerad den 17 Oktober 2016
Pirhuset (Kv Neapel). Bild: Illustration: AIX:DPS
Pirhuset (Kv Neapel).

Uppdraget avser ett nytt kontorshus om 15 000 kvadratmeter i kvarteret Hangö samt en högre kontorsbyggnad om 50 000 kvadratmeter, med koppling till stadsliv och vattenrum som ska bli Stockholms nya landmärke. Projektet kommer att utgöra en viktig del av planprogrammet för Södra Värtan och planeras att gå till samråd vid årsskiftet 2016/2017.

Det parallella uppdraget genomförs i samverkan med Stockholms stad.

Inlämnade projektredovisningar svarade väl mot de inlämningskrav och återkopplingar som kommunicerats löpande under processen. Arkitektkontoren har samtliga lämnat genomarbetade lösningar som med olika arkitektoniska koncept belyst stadsdelens möjligheter och utmaningar.

– Det har varit en intressant och givande process att se de olika förslagen växa fram och utvecklas. Samtliga förslag har hållit en hög arkitektonisk kvalitet och erbjuder fantastiska möjligheter för fortsatt utveckling. Med den levande staden i fokus och möjligheten att få vara med att påverka såväl stadsbilden som skapandet av attraktiva arbetsplatser med inslag av kultur och nöjen, fortsätter vi nu processen med de utvalda arkitektkontoren, säger Thomas Tranberg, chef över fastighetsutveckling på Bonnier Fastigheter.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige