Image
Hisingen Logistikpark Volvo Car Corporation.jpg
Hisingen Logistikpark Volvo Car Corporation.jpg

Bockasjö hyr ut 26 000 kvadratmeter till Volvo

Uthyrning Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Car Corporation (VCC) om att uppföra en ny logistikbyggnad på Hisingen. VCC kommer att hyra hela fastigheten som har en uthyrningsbar yta om 26 350 kvadratmeter och färdigställs i två etapper. Etapp ett kommer att vara klar till sommaren 2017 och resten står inflyttningsklart våren 2018.
Publicerad den 17 Februari 2017

Den nya logistikbyggnaden blir fastighet nummer två på det markområde på Hisingen som Bockasjö förvärvade våren 2015. Den första byggnaden är under uppförande och ska stå klar i sommar med en uthyrningsbar yta om 24 300 kvadratmeter. Förhandlingar förs med potentiella hyresgäster men inget avtal är ännu tecknat.

Förutom de två byggnaderna på Hisingen byggs även Sveriges modernaste paket- och postterminal i Örebro med en uthyrningsbar yta om 27 000 kvadratmeter och en ny postterminal på 5 000 kvadratmeter i Västerås, båda med Postnord som hyresgäst, samt ett logistikcenter om 24 000 kvadratmeter i Eskilstuna med Sportamore som hyresgäst.

Pågående byggnation tillsammans med två markarbeten vid Landvetter Flygplats och Hisingen utgör totalt en investering om 1,5 miljarder kronor.

– Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt. Det beror dels på den ökade e-handeln men också utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige