Image

Bockasjö har byggstartat i Arlandastad

Bygg Första spadtaget har nu tagits för de två logistikfastigheter om totalt 60 000 kvadratmeter som Bockasjö skall bygga vid Arlandastad.
Publicerad den 10 December 2012
Joakim Hedin, vd Bockasjö, kommunalråden Bosse Andersson och Anders Johansson samt Mats Olsson, vd på Schenker Logistics. Bild: Bockasjö. Bild: Bockasjö
Joakim Hedin, vd Bockasjö, kommunalråden Bosse Andersson och Anders Johansson samt Mats Olsson, vd på Schenker Logistics. Bild: Bockasjö.

Företaget har tecknat ett längre hyresavtal för den ena fastigheten om 31 000 kvadratmeter, med Schenker Logistics som sedan tidigare är etablerade i området.

Det förs förhandlingar med hyresgäster avseende den andra fastigheten, på cirka 30 000 kvadratmeter, som man planerar att bygga samtidigt. Byggnaderna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2013.

Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Green Building, vilket innebär att energianvändningen är 25 procent lägre än Boverkets byggregler (BBR). Anläggningarna är byggda för att minska förbrukningen av elektricitet och värme. Fastigheterna kommer att ägas av Bockasjö.
– Vi gläder oss åt Schenkers Logistics expansion och behov av mer ytor. Det är inspirerande att få samarbeta med en så professionell aktör. Intresset för att etablera sig i området är stort, därför väljer vi att bygga båda fastigheterna samtidigt, och på det viset uppnå skalfördelar. Förhandlingar förs med flera potentiella hyresgäster, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.
– Stockholm är ett mycket intressant logistikområde med stor potential och många affärsmöjligheter. Fastigheten kommer att få ett strategiskt läge utmed E4:an och i närheten av Arlanda Flygplats vilket passar oss och våra kunder ypperligt. Bockasjö gör ett fantastiskt bra jobb och vårt samarbete fungerar exemplariskt, därför ser vi fram emot ett utvidgat samarbete, säger Mats Olsson, vd på Schenker Logistics.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige