Image

Bert Karlsson upprörd över kommunal affär

Transaktioner Kommunala Ebo i Eslöv köper Hotell Stensson i Eslöv. Därmed stoppas Bert Karlssons planer på att förvandla hotellet till flyktingförläggning.
Publicerad den 18 Maj 2015
Ebo köper Hotell Stensson. Bild: David Castor
Ebo köper Hotell Stensson.

Bert Karlsson säger till Expressen att han har skrivit avtal med den förre ägaren, Hotellfastigheter i Stockholm AB, om ett asylboende med 320 platser.

Han ska också ha fått ett positivt besked från Migrationsverket.

Hotellfastigheter i Stockholm har nu dock sålt fastigheten till kommunen, enligt Expressen för 25 miljoner kronor.

– Jag hade ju ett avtal med dem, men de (fastighetsägarna) använder ofta oss så här, att om kommunen inte köper fastigheten då blir det flyktingförläggning i stället, säger han till Expressen.

Karlsson menar att hans företag Jokarjo utnyttjats för att sätta press på kommunen.

– De använder oss som murbräcka för att skrämma kommunen. Vi har varit med om det flera gånger tidigare. Det är klart att man blir jäkligt förbannad. Det är dåligt av kommunerna, de göra allt för att stoppa asylboenden. De pratar om att de är så vänligt inställda och så vidare, men gör allt för att stoppa dem, säger han till Expressen.

Sven-Eric Hansson på Hotellfastigheter i Stockholm bekräftar att hans och Karlssons företag har varit i kontakt och att det har funnits en principöverenskommelse.

– Men det var inget slutgiltigt avtal, vi hade inte kommit överens om pris eller något sånt, säger han till Expressen.

Enligt P4 Malmöhus säger avtalet med kommunen att Sven-Eric Hansson ska driva hotellverksamhet i fastigheten i tre år till.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige