Image

Bengt Dahlgren och HSB i samarbete om framtidens boende

Bolag Teknikkonsulten Bengt Dahlgren och HSB Living Lab har tecknat ett samarbetsavtal, som möjliggör forskning kring energianvändning och -försörjning i framtidens boende.
Publicerad den 28 Januari 2014

– Vi vill bidra med vår breda kunskap kring energifrågor och klimat i bostäder. Miljöfrågan är viktig för oss. Med rätt installationssystem för värme, varmvatten och ventilation och hur vi försörjer våra bostäder på ett energismart sätt, kan vi göra skillnad. Både för en behaglig boendemiljö och vårt gemensamma klimat. Särskilt intresserade är vi av forskningen kring framtidens ”tvättstuga” och diskutrustning, säger Berth Olsson, vice vd på Bengt Dahlgren.

I HSB Living Lab ska studenter testa produkter, material och sätt att bo. Byggnaden kommer att placeras inne på Chalmers campusområde i Göteborg och stå klar 2015. Utvecklingen sker i nära samarbete med bland annat Chalmers tekniska högskola, Johanneberg Science Park och Akademiska hus. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

– HSB Living Lab hälsar Bengt Dahlgren välkommen i projektet och är glada över att få tillgång till den kompetens som finns samlad i företaget för att tillsammans utveckla framtidens hållbara boende, säger Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige