Image

Bauhausuthyrning markerar startskott för miljardsatsning

Bygg/Arkitektur Uthyrningen till Bauhaus på 17 000 kvadratmeter innebär att Alaska nu påbörjar fastighetsutvecklingen vid den norra infarten till Sisjön, intill Söderleden. Totalt planeras för cirka 100 000 kvadratmeter handel och kontor.
Publicerad den 22 Januari 2015
Alaska satsar 1,5 miljarder i Sisjön. Bild: Alaska
Alaska satsar 1,5 miljarder i Sisjön.

- Avtalet med Bauhaus är starten för den fortsatta fastighetsutvecklingen i området. I ett första steg bygger vi fastigheten för Bauhaus på tomten där golvtillverkaren Forbo Forshaga tidigare hade sin tillverkning och sitt huvudkontor. På samma tomt planerar vi därefter att bygga en kombinerad kontors- och handelsfastighet med 35 000 kvadratmeter för handel och 12 000 kvadratmeter kontorsyta i ett 16-våningshus, säger Nils Rydh.

I ett tredje steg planeras för ytterligare 35 000 kvadratmeter i en handels- och kontorsfastighet på den intilliggande tomten på andra sidan av Sisjövägen. Även den fastigheten byggs i ett attraktivt skyltläge intill Söderleden.

- Sisjön är redan idag en etablerad handelsplats med ett väldigt strategiskt och lättillgängligt läge. Köpkraften i närområdet är stark med en medelinkomst som är 30 procent högre än i Göteborg som helhet. Det är en viktig orsak till att Sisjön under det senaste årtiondet utvecklats från ett industriområde till en av stadens största och mest välbesökta handelsplatser. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen med målet att bli en attraktiv mötesplats med liv och rörelse också utanför kontorens och butikernas öppettider, säger Nils Rydh.

I framtidsplanerna för Sisjön finns bland annat tankar på att etablera fler restauranger, lekland, bowling, hotell och en biograf.

– Hela området är inne i en väldigt expansiv fas. I Sisjö Terrass alldeles söder om oss planeras för 550 nya bostäder. I Kobbegården och Pilegården planeras för ytterligare 540 lägenheter. Dessutom ska mellan 2000 och 3000 nya bostäder byggas i Västra Balltorp som också det ligger i närheten av Sisjön. Det innebär ett växande kundunderlag och ett utökat behov av aktiviteter och tjänster också vid sidan av handel.

Alaska Fastigheters nya satsning i Sisjön beräknas kosta cirka 1,5 miljarder kronor, varav 75 miljoner kronor avsätts för att bidra till utvecklingen av vägnätet i området.

- Uthyrningen till Bauhaus innebär startskottet för en omfattande förändring av hela Sisjön. För oss är det full fart framåt som gäller nu. Vi räknar med att sätta spaden i marken innan sommaren och att Bauhaus ska kunna flytta in i sina nya lokaler och öppna butiken under våren 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige