Bauhaus expanderar till Linköping

Publicerad den 26 September 2011

Bygg Bauhaus etablerar ett 16 000 kvadratmeter stort varuhus i Linköping som ska stå färdigt under 2012. Det nya byggvaruhuset bidrar med upp till 200 nya arbetstillfällen i Linköpingsregionen.

Det nya Bauhaus-varuhuset kommer att byggas vid handelsplatsen Tornby i Linköping. Bygget av det 16 000 kvadratmeter stora varuhuset påbörjas så snart bygglovet är godkänt av kommunen och väntas stå klart inom tolv månader.
– Linköping är en efterlängtad etablering för oss och en naturlig fortsättning på succén för Bauhaus i Norrköping. Tornby köpcentrum är Östergötlands största köpcentrum och därför en strategiskt viktig plats för vår fortsatta expansion, säger Mikael Andersson, etableringschef Bauhaus Sverige.

Bygget av det nya varuhuset i Linköping har möjliggjorts efter en utförd planändring i samarbete med Linköpings kommun.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Akelius miljardsäljer i Tyskland

Transaktioner Akelius säljer tio fastigheter på sex orter i Tyskland. Värdet i affären uppgår till 1,4 miljarder kronor.


Rikshem kommenterar mediauppgifter

Bolag Rikshem väljer nu att, via styrelseordföranden Mats Mared, kommentera de senaste dagarnas uppgifter i media:
”Med anledning av senaste dagarnas artiklar om Rikshem i Dagens Industri och Aftonbladet och de felaktigheter/missuppfattningar som där förekommer, vill jag som ordförande i Rikshem göra följande förtydliganden.”, skriver Mared i ett pressmeddelande.


Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm

Rindstig blir sidekick till Stålnert

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Moderatorn Helena Stålnert får en riktig ”fastighetsräv” som sidekick på Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm – EY:s Ingemar Rindstig ska utmana med tuffa frågor.


Pangea öppnar kontor i London

Bolag Pangea Property Partners öppnar kontor i London för att möta det ökade intresset för den nordiska fastighetsmarknaden. Det blir det tredje kontoret utöver Stockholm och Oslo.


Annons
Image

Hemsö köper äldreboende i Tammerfors

Transaktioner Äldreboendet är under uppförande i Tammerforsregionen i Finland och har ett värde av 70 miljoner svenska kronor.


Genova köper fem fastigheter för 170 miljoner

Transaktioner Genova Property Group köper fem fastigheter, en i Uppsala, en i Knivsta och tre på Lidingö.


Svenska Bostadsfonden köper i Värnamo

Transaktioner Svenska Bostadsfonden har köpt fastigheterna Broholmen 1, Finnveden 9, Håven 1, Lejonet 22 och Värnet 11 i Värnamo. Tillträde av de fyra förstnämnda fastigheterna skedde den 1 oktober 2015 och tillträde av Värnet 11 sker när en fastighetsreglering som påverkar fastigheten är fullbordad.


Annons
Image

NCC och Region Örebro bygger nytt länssjukhus

Bygg/Arkitektur Örebro län fortsätter satsningen på den högspecialiserade vården och ger NCC i uppdrag att bygga ett nytt länssjukhus i Örebro. Ordervärdet beräknas uppgå till omkring en miljard kronor.


Vinnarna i Sweden Green Building Council.

Här är vinnarna i Sweden Green Building Awards

Event Åtta vinnare prisades under Sweden Green Building Awards, utmärkelsen som premierar hållbart samhällsbyggande i Sverige.


SPP köper Willysfastigheten i Tyresö

Transaktioner SPP Fastigheter har förvärvat den nyproducerade fastigheten Bollmoragården 4 i Tyresö. Fastigheten hyrs av Willys.


Annons
Image

Vasakronan säljer till Tetra Pak i Lund

Transaktioner Vasakronan säljer fastigheterna Päronet 14, 17 och 18 i Lund för 144 miljoner kronor till Tetra Pak. Fastigheterna består främst av kontorslokaler.


Diös hyr ut till sportföretag i Malung

Uthyrning Reebok-CCM Hockey AB väljer att förnya sitt hyreskontrakt i fastigheten Mobyarna 113:4 i Malung.


Västsvensk skönhetskedja öppnar första butiken i Stockholm

Uthyrning Grand Parfymeri öppnar i slutet av november i Kista Galleria. Grand Parfymeri är ett väletablerat västsvenskt koncept med både e-butik och fysiska butiker som nu för första gången öppnar butik i Stockholm.


Annons
Image

Byggstart för STHLM Sydväst

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas ombyggnaden av Valads kontorsfastighet STHLM Sydväst, strax söder om Stockholm.


NCM Development tar flera nya till Gottsunda Centrum

Uthyrning NCM Development tar flera nya verksamheter till Gottsunda Centrum.