Image

Balder tittar på nya kapitalmarknadsemissioner

Bolag Balder utreder möjligheterna på den europeiska kapitalmarknaden och planerar inlösen av preferensaktier.
Publicerad den 23 Augusti 2017

Balder har anlitat Deutsche Bank, Handelsbanken, Nordea och SEB att utreda förutsättningarna för två nya kapitalmarknadsemissioner. Emissionerna består av en senior unsecured emission om 500 miljoner euro och en hybridobligation motsvarande cirka 350 miljoner euro som planeras att säljas i euro och/eller svenska kronor.

Hybriden kommer att ytterligare stärka Balders kreditbetyg då hybridobligationen efterställs andra finansiella skulder och värderas till 50 procent eget kapital av både Moody’s och S&P. Det förväntade kreditbetyget för instrumentet är två steg under kreditbetyget för bolaget, vilket är typiskt för liknande obligationer.

Förutsatt att hybrid emissionen genomförs så planerar Balder att inlösa samtliga utestående preferensaktier. Anledningen till att ersätta preferensaktierna med hybrider är att de behandlas förmånligare av rating instituten, förbättrar kassaflödet och ger ökad finansiell flexibilitet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige