Image
Erik Selin.
Erik Selin. Bild: Henrik Ekberg

Balder köper in sig i danskt utvecklingsbolag

Bolag Balder har köpt 49 procent av danska Sjaelsö Management.
Publicerad den 10 Februari 2016

Säljare är FIH. Resterande 51 procent ägs oförändrat av Sjaelsö Managements CEO Flemming Joseph Jensen.

- Vi lärde känna Sjaelsö-teamet redan 2010 och gjorde vår första affär tillsammans 2011. Vi är nu mycket glada över att ha fått möjligheten att bli delägare i Sjaelsö. Vi har en positiv syn på Danmark och ser väldigt långsiktigt på denna liksom våra övriga investeringar i Köpenhamn, säger Balders vd Erik Selin.

CEO Flemming Joseph Jensen:
- Jag har känt Erik Selin i många år, och ser Balders kapitalstyrka och deras professionella och offensiva inställning till den danska fastighetsmarknaden som en perfekt matchning med Sjaelsö Managements kompetens inom projektutveckling och byggledning. Jag är övertygad om att Balders ägande kommer att skapa stort värde för både Balder och Sjaelsö Management.

Det är inte avtalat någon exklusivitet om framtida projekt parterna emellan. Balder kan således fortsätta att utveckla och investera i fastighetsprojekt i Danmark med andra aktörer, och Sjaelsö Management kan fortsätta att ingå utvecklings- och samarbetsavtal med andra fastighetsinvesterare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige