Image

Bakslag för ny stadsdel på Östermalm

Bygg/Arkitektur 700 bostäder planeras på Västra Valhallavägen på Östermalm. Men byggstart blir knappast före 2023.
Publicerad den 10 Februari 2016

Sedan 2012 har planeringsarbetet pågått. Byggstart har planerats till 2018. Men enligt Östermalmsnytt menar länsstyrelsen att man inte kan börja bygga förrän 2023.

– Det är osäkert om vi får bygga tidigare än 2023. Vi har träffat länsstyrelsens representant som berättat att man inte kommer godkänna att det byggs bostäder på området, eftersom vi inte klarar luftkvalitetsnormen. Först 2023 kan kraven för partiklar och kväveoxid klaras, säger Nikara Movafaghi som ansvarar för planerings- och gestaltningsfrågor på stadsbyggnadskontoret till Östermalmsnytt.

Den nya stadsdelen omfattar, förutom 700 bostäder, två idrottshallar, skola, förskolor och lokaler för kommersiella verksamheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige