Image

Atrium Ljungberg miljardköper i Göteborg

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 på Lindholmen i Göteborg. Fastigheten förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. Genom förvärvet fördubblar Atrium Ljungberg sitt fastighetsbestånd i Göteborg.
Publicerad den 27 Mars 2017
Atrium Ljungberg köper Ericssons kontor på Lindholmen. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg köper Ericssons kontor på Lindholmen.

Lindholmen 30:1 omfattar närmare 37 000 kvadratmeter uthyrbar yta med moderna kontorslokaler samt ett p-garage med cirka 260 platser. Fastigheten är fullt uthyrd till Ericsson.

Fastigheten är belägen precis vid vattnet på Lindholmen, en central stadsdel på Hisingssidan av Göta Älv och en del av det stora utvecklingsområdet Älvstaden. Den ligger invid Chalmers tekniska högskola och Lindholmen Science park, ett viktigt kluster för utvecklingsintensiva teknik-, utbildnings- och medieföretag. Här finns närhet till service och restauranger samt mycket goda kommunikationsmöjligheter.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 1 260 miljoner kronor. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Atrium Ljungberg tillträder fastigheten 29 mars 2017.

– Genom förvärvet har vi fördubblat vårt fastighetsbestånd i Göteborg och är nu en betydande aktör på Lindholmen. Långsiktigt kommer vi få ännu bättre möjligheter att erbjuda attraktiva lokaler för både befintliga och nya hyresgäster. Genom vårt lokala engagemang fortsätter vi samverka med staden och företag för att skapa mervärden för platsen, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef transaktion och etablering på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg etablerade sig i Göteborg hösten 2015 då man förvärvade två kontorsfastigheter på Lindholmen. Bolaget har sedan dess varit tydliga med sin ambition att växa i Göteborg.

– Göteborg är en mycket intressant marknad där Lindholmen är ett av de mest spännande områdena som utvecklas kraftigt just nu. Vi tror starkt på området och vill vara delaktiga i utvecklingen och skapa hållbara stadsmiljöer som stödjer stadens framtidsvisioner, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Falkenborn, Svalner och KPMG har varit Atrium Ljungbergs rådgivare i transaktionen, CBRE och Maqs har varit säljarens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Svalner Skatt & Transaktion på Branschguiden

Svalner är Sveriges ledande oberoende specialister inom skatt och finansiell transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi 90 kollegor som arbetar inom företagsbeskattning och indirekta skatter, finansiell rådgivning samt redovisning. Vi erbjuder specialistkompetenser inom bland annat fastigheter, fåmansföretag, bank och finans, M&A samt private equity. Vi är en del av det internationella nätverket WTS Global som är verksamt i mer än 100 länder.

Läs mer om Svalner Skatt & Transaktion på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige