Image

Atrium Ljungberg anställer en hållbarhetsansvarig

Karriär Atrium Ljungberg anställer Emma Henriksson, närmast från Stockholmshem, som hållbarhetsansvarig.
Publicerad den 27 Augusti 2014
Emma Henriksson. Bild: Atrium Ljungberg
Emma Henriksson.

Syftet är att utveckla sitt hållbarhetsarbete och ta ett ännu större miljömässigt, ekonomiskt och socialt ansvar.

Emma Henriksson får en nyckelroll i det långsiktiga hållbarhetsarbetet som är en del av Atrium Ljungbergs affärsstrategi.

I den nya rollen ligger bland annat att driva Atrium Ljungbergs övergripande hållbarhetsarbete, samordna miljöcertifieringsarbeten i projekt och förvaltning och vara företagets representant i hållbarhetsfrågor. Tjänsten ingår i affärsområdet Projekt.

- Det är naturligt och självklart för oss att utveckla våra platser på ett miljömässigt och hållbart sätt. Vi har kommit långt men vill mer och därför har vi anställt en engagerad och erfaren person med dedikerat ansvar för frågorna. Hållbarhet är även ett viktigt konkurrensmedel och vi ska stärka profilen och kunderbjudandet för att ligga i framkant i branschen. Emma blir en utmärkt förstärkning både för projektavdelningen och för bolaget i stort, säger Angela Berg, projektchef på Atrium Ljungberg.

- Det känns väldigt roligt att få arbeta fram en strategi för hur Atrium Ljungberg ska arbeta med hållbarhetsfrågorna i framtiden. En av företagets styrkor är att utveckla och förvalta attraktiva och hållbara stadsmiljöer och det är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag sympatiserar också starkt med företagets värderingar som är en viktig grund för arbetet, säger Emma Henriksson, hållbarhetsansvarig på Atrium Ljungberg.

Emma Henriksson har erfarenhet av hållbarhetsfrågor från bland annat HSB Riksförbund och Fastighetsägarna Sverige och kommer närmast från Stockholmshem där hon varit projektledare för utvecklingsprojektet Hållbara Hökarängen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige