Image

Atea storsatsar i Växjö

Bygg/Arkitektur It-infrastrukturleverantören Atea har beslutat att uppföra ett nytt, 26 000 kvadratmeter stort, toppmodernt recycling, logistik- och konfigurationscenter i Växjö.
Publicerad den 13 September 2017

Atea har sett växande volymer och räknar med fortsatt tillväxt varför större och mer ändamålsenliga lokaler är nödvändiga.

Ateas har gjort egna analyser som visar att Växjö både utifrån rena logistikskäl, men också utifrån tillgången till arbetskraft med relevant kompetens, är ett utmärkt ställe att expandera på.

Den nya fastigheten är tänkt att uppföras vid Nylandavägen, i närheten av Växjö Småland Airport. Beräknad inflyttning sker under våren 2019. Den sammanlagda ytan av lager och kontor beräknas till cirka 26 000 kvadratmeter.

I dag arbetar cirka 330 personer på Atea i Växjö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige