Image

Aspelin Ramm säljer byggrätter i Mölndal till Kärnhem

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter säljer ett bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till bostadsbolaget Kärnhem. Kvarteret omfattar 6 300 kvadratmeter vilket motsvarar mellan 70 och 80 nya lägenheter. – Kärnhem är en bra och stabil bostadsutvecklare med många kreativa och nyskapande idéer. Det bidrar till en önskvärd mångfald av fastighetsbeståndet och att stadsdelen Pedagogen Park kan färdigställas snabbare, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.
Publicerad den 17 Oktober 2017
Pedagogen Park. Bild: Nyréns Arkitektkontor
Pedagogen Park.

Totalt omfattar den nya stadsdelen cirka 1 000 byggrätter som ägs av Mölndals stad, Skanska och Aspelin Ramm Fastigheter. Efter försäljningen till Kärnhem har Aspelin Ramm Fastigheter kvar 17 000 kvadratmeter byggrätter i området, vilket motsvarar cirka 200 lägenheter i två bostadskvarter.

– Förutom bygget av bostäderna planerar vi även att bygga ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 3 000 kvadratmeter avsedda för handel. Som fastighetsägare vill vi vara med och ta ansvar för att den nya stadsdelen långsiktigt fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. Just mixen av kontor, handel och boende är vad som idag skapar livskraftiga och hållbara samhällen och miljöer.  

Pedagogen Park är redan i dag ett etablerat område med kontor, handel och lokal service. Med bygget av bostäder skapas en urban stadsmiljö som har varit visionen för projektet ända sedan starten. 

– Det känns riktigt bra att våra tankar och visioner för Pedagogen Park nu är på väg att förverkligas och att vi på riktigt bygger en modern blandstad som minskar miljöpåverkan och behovet av biltransporter, säger Lennart Karlsson.

Kärnhem är ett bostadsutvecklingsbolag som fokuserar på att bygga bostadsrätter i alla tillväxtområden i Sverige. Gärna på orter med ett universitet eller en högskola.

– Projektet i Mölndal är vårt första i göteborgsregionen som är en av få tillväxtregioner i landet där vi inte har funnits tidigare. Det attraktiva läget i en expansiv kommun som Mölndal, med närhet till en storstad som Göteborg känns helt rätt för oss. Dessutom gillar vi de långsiktiga planerna för hur området ska utvecklas som en levande stadsdel, säger Malin Svensson, vd på Kärnhem. 

Kärnhem ingår i den norska medlemsägda koncernen Obos som i dag är en av Nordens största bostadsutvecklare.

– Vi har väldigt goda erfarenheter av samarbete med Aspelin Ramm Fastigheter i olika projekt i Norge. Att vi känner stort förtroende för säljaren är viktigt för oss när vi tillsammans ska utveckla Padagogen Park till en modern och attraktiv stadsdel där människor kan arbeta, bo, trivas och må bra, säger Malin Svensson. 

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige