Image

Aspelin Ramm Fastigheter får arkitekturpris

Bygg/Arkitektur Aspelin Ramm Fastigheter tilldelas Mölndals stads arkitekturpris 2013 för utformningen av Pedagogen Park.
Publicerad den 10 Juni 2013

– Vi är väldigt glada och stolta över det här priset och ser det som ett erkännande av vår medvetna satsning på god arkitektur som ett centralt värde i alla våra fastighetsutvecklingsprojekt, säger Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastigheter.

Mölndals stads arkitekturpris tilldelas en byggnad som genom sin intressanta och omsorgsfullt utformade exteriör bidrar till en trivsammare miljö i staden.

Motiveringen för arkitekturpriset 2013, lyder:
”Genom en innovativ fastighetsutvecklare med bistånd av en arkitekt med visioner, har en byggnad med osäker framtid genomgått en osedvanligt lyckad metamorfos. Från en ruvande slutenhet till transparent öppenhet och originalitet. Denna förvandling ger besökare och nyttjare en mycket god klarhet i orienteringen av lokalerna och samtidigt en känsla av historiskt värdefull tillbakablick.”

I dag är cirka 13 500 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park. Bland hyresgästerna finns bland andra Trafikverket, Svenska kyrkan och Sodexo. Dessutom har ett antal olika företag inom utbildnings- och tjänstesektorn idag sin verksamhet i Pedagogen Park.

När fastigheten är helt utvecklad räknar Aspelin Ramm Fastigheter med att ha cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessutom planeras på sikt för mellan 500 och 700 bostäder i området.

– Visionen för Pedagogen Park är att skapa en attraktiv mötesplats med en bra blandning av verksamheter och boende. Helt enkelt en levande miljö där människor kan arbeta, bo, trivas och må bra, säger Kristian Höglind.

Fakta Pedagogen Park
Ägare: Aspelin Ramm Fastigheter
Arkitekt: Semrén & Månsson
Entreprenör: BRA Bygg och AF Bygg Göteborg

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige