Image

Arkitekttävlingen kring Tekniska nämndhuset avgjord

Bygg/Arkitektur Urban Design och Selgas Cano har, med sitt förslag ”Drivhus” utsetts till vinnare i arkitekttävlingen om Tekniska nämndhuset i Söderstaden, Stockholm.
Publicerad den 27 Juni 2014
Förslaget "Drivhus" vann arkitekttävlingen kring Tekniska nämndhuset i Stockholm. Bild: Urban Design/ Selgas Cano
Förslaget "Drivhus" vann arkitekttävlingen kring Tekniska nämndhuset i Stockholm.

- Det vinnande förslaget förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden. Förslaget hanterar målen med Tekniska nämndhuset Söderstaden och hela platsen på ett mycket skickligt sätt, säger Juan Copoví-Mena, fastighetsdirektör och tävlingsjuryns ordförande.

Juryns motivering lyder:
”Drivhus förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden som är attraktivt, spännande och inspirerande, både för stockholmarna och för dem som kommer att arbeta i byggnaden. Förslaget hanterar hela platsen på ett mycket skickligt sätt och är en helhetslösning som både relaterar till omgivningens stora skala och skapar en levande stadsmiljö för människorna. Med en stark vision och ett helhetskoncept finns potential för att Stockholms stad kommer att få en ny förvaltningsbyggnad av mycket hög arkitektonisk klass.”

Det vinnande teamet består av:
Urban Design och Selgas Cano: Arkitekt SAR/MSA Erik Jarlöv, José Selgas, arkitekt SAR/MSA Helena Glantz, Jesús Azpeitia, Lucia Cano.

Land arkitektur: Landskapsarkitekt LAR/MSA Anders Kling, Rebecka Rosén och Therese Lemos.

Sweco: Konstruktör Thomas Nord, Energi- och miljöteknik, Will Sibia.

Övriga medverkande: Arkitekt MSA Johanna Fager, arkitekt MSA Alexander Stålhandske, arkitekt SAR/MSA Meri Serra, Barbara Bardin, Paolo Tringali, Alicia Cervera, Maria Levene, Victor Jimenez och Stig Bengtsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige