Image

Årets Unga Fastighetskvinna – här är den nya juryn

Fastighetskvinnan Nu är det dags att nominera era favoriter till utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Prisutdelningen sker i samband med seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 7 september. Vinnaren utses av en kvalificerad jury – varav två ledamöter är nya för året.
Publicerad den 3 April 2017

De två nya ledamöterna är Biljana Pehrsson, vd för börsnoterade Kungsleden och Max Barclay, vd för den svenska rådgivningsverksamheten i Newsec, Nordens största fastighetskonsult.

- Jag är övertygad om att blandade grupper är bättre grupper. En blandad grupp som speglar samhället har större förutsättningar att fatta välgrundade beslut och nå bättre lönsamhet. Fastighetsbranschen utmärker sig som den mest jämställda branschen men den är fortfarande långt ifrån jämställd. Därför är det viktigt att fortsätta att lyfta fram kvinnor och synliggöra ambitiösa och drivande talanger. Jag ser fram emot att träffa många duktiga kvinnor i min nya juryroll, säger Biljana Pehrsson.

Juryn leds av stadsbyggnadsexperten Kristina Alvendal, vd för det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon har tidigare varit fastighets- och stadsbyggnadsborgarråd (M) i Stockholm och vd för Airport City Stockholm. Hon har varit med i juryn sedan starten 2014 och axlar nu rollen som ordförande.

- Utnämningen av Årets Unga Fastighetskvinna fyller en viktig funktion som förebild för andra och för att sätta strålkastarljuset på någon som vi tycker gjort något extra bra. Och uppmärksamhet och uppskattning är bra! Att leda juryarbetet skall bli otroligt roligt och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Biljana och Max, säger Kristina Alvendal.

Nytt för i år är åldersgränsen – vinnaren i Årets Unga Fastighetskvinna är max 35 år (född 1982 eller senare). Utmärkelsen går till kvinna som verkar i eller kring fastighetsbranschen. Hon antar gärna utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Ni nominerar era favoriter genom att mejla till nicklas@fastighetssverige.se. En bra motivering ökar din favorits chanser att gå vidare. Glöm inte att skicka med kontaktuppgifter till din kandidat och ange även hennes ålder.

Bland de nominerade väljer juryn ut tre finalister, som bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 7 september, där prisutdelningen sker.

Precis som förra året, då Skanskas Sima Ghaemi vann utmärkelsen, är Newsec prissponsor.
- Det finns mycket forskning som pekar på att diversifierade grupper uppnår bättre resultat än homogena. För fastighetsbranschen är det viktigt att ligga i framkant och vara attraktiv för framtidens talanger. Jag tror att en satsning som Fastighetskvinnan och Årets Unga Fastighetskvinna är viktiga byggstenar i det arbetet. Det här är något som jag och vi på Newsec gärna ställer oss bakom, säger Newsecs Max Barclay, som alltså tar plats i juryn.

Du anmäler dig till seminariet Fastighetskvinnan här.

Den tidigare ordföranden Agneta Jacobsson (Cushman & Wakefield) och Kerstin Lindberg Göransson (Akademiska Hus) lämnar juryn i och med årets tävling. Fastighetssverige vill tacka dem för ett strålande arbete under Årets Unga Fastighetskvinnas första tre år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:







Partners:











Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige