Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 2!

Pegah Abedini och Olivia Eldh är två av de tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna. Pegah Abedini och Olivia Eldh är två av de tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.

Publicerad den 15 Augusti 2017

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017.
Dagens finalist: Olivia Eldh, gruppchef på Forsen och projektledare för Humlegårdens kontorsprojekt Grow i Solna.

Olivia Eldh, 32, läste till civilingenjör inom Väg och Vatten vid Lunds tekniska högskola och tog examen årsskiftet 2011/2012. Men redan under studietiden var hon inställd på en karriär inom byggprojektledning och tyckte då att utbildningen inte var tillräckligt omfattande när det gällde de ekonomiska aspekterna.

- Jag kände att jag ville bredda mig. Ska man leda stora projekt måste man ha en bra ekonomisk grund att stå på, så jag läste in en ekonomie kandidat-examen parallellt med civilingenjörsutbildningen, säger Olivia Eldh.

Det låter ganska tufft?
- Det gick bra. Terminerna saxade varandra lite så tentorna var inte samtidigt... Men jag hade inte direkt tid med några andra studentengagemang vid sidan av studierna.
Att hon skulle arbeta med något som snarare handlade om siffror än bokstäver var självklart för Olivia Eldh.

- Jag har svårt för att läsa långa sammanhängande textsjok – högskoleprovets läsdelar är till exempel omöjliga för mig. I början av universitetstiden gjorde jag en utredning som visade att jag har en mild form av dyslexi.

- Det kändes bra att få reda på det, att få svart på vitt på att det inte var intellektet det var fel på. I mitt yrke i dag läser jag mest protokoll och korta texter, så jag hindras inte nämnvärt av dyslexin.

Efter studierna blev hon kvar i Skåne och arbetade med byggprojektledning på Byggadministration Harald Olsson AB i knappt tre år innan hon flyttade till Stockholm och Forsen.

- Jag är stockholmare från början och sökte mig själv till Forsen när jag ville tillbaka till Stockholm. Jag ville arbeta på ett större bolag, men ändå inte på någon av jättarna. Forsen är ett expansivt och spännande bolag som ständigt vill utvecklas och bli bättre och här har man möjlighet som medarbetare att kunna vara med och påverka den utvecklingen, vilket tilltalade mig. Forsen har en stark företagskultur med högt i tak och medarbetare som är mycket kunniga men samtidigt ödmjuka medarbetare och ledare som alltid ställer upp och hjälper till. Jag trivs väldigt bra här.

Sedan hon började på Forsen har hon bland annat arbetat med nya Södersjukhuset, som biträdande projekteringsledare för en ny behandlingsbyggnad och även haft rollerna som projektkommunikatör och riskkoordinator.

Nu är hon gruppchef inom affärsområdet Byggprojektledning Hus och projektledare för kontorsprojektet Grow i Solna där Arbetsförmedlingen flyttar in 2019. Projektet omfattar 36 000 kvadratmeter och Forsen står för projekt-, projekterings- och produktionsledning.

- Projektmässigt var Södersjukhuset större, projektvärdet var 3,3 miljarder, men min roll inom Grow-projektet innebär mer ansvar. Jag började i projektet som biträdande projektledare men fick för ett par månader sedan förtroendet av Humlegården att själv ta över projektledarrollen för projektet från min kollega. Min roll som projektledare handlar om att koordinera hela projektorganisationen och redovisa resultat för kunden.

- Projektet genomförs som ett CM-projekt, en form av delad entreprenad och de stora utmaningarna ligger i att det är många resurs- och organisationsfrågor som måste hanteras. Det handlar om att motivera och entusiasmera alla till att göra sitt yttersta för att få ett sammanhållet och effektivt team som gör sitt yttersta för att det ska bli bra som möjligt.

Vilken är tjusningen med bygg- och fastighetsbranschen?
- Tjusningen med min roll som byggprojektledare är ett det är så många olika kompetenser som vävs samman – arkitekter, VVS-tekniker, konstruktörer, byggare, ekonomer, upphandlare och så vidare. Dessutom har man alltid en tydlig målbild – ”vi ska bygga ett hus” – det man arbetar med är väldigt konkret och det tilltalar mig.

Hur ser du på dig själv och din yrkesroll om tio år?
- Då har jag arbetat en hel del med projekt så skulle jag gärna arbeta med att delta i utvecklingen av företaget i någon ledande roll. Jag vill gärna bidra med att utveckla företagets processer och strategier.

Olivia Eldh är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. I går presenterades Pegah Abedini och en finalist är kvar att avslöja. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

Namn: Olivia Eldh
Ålder: 32 år.
Bor: Stadshagen, Kungsholmen, Stockholm.
Familj: Man och dottern Vilma, 2 år.
Karriär: Projektledare på Byggadministration Harald Olsson 2011-2014, projektledare på Forsen sedan 2014, gruppchef sedan 2016.
Fritidsintressen: ”Jag är dotter till en flygvärdinna, så jag tycker mycket om att resa. Sedan så tillbringar jag mycket tid med familj och vänner. Dykning är också en gammal hobby som jag tyvärr inte har så mycket tid med längre.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Beslut om Stureplan läggs på is – kan skjutas upp ett halvår

Bygg/Arkitektur Beslut gällande planerna för de omfattande ombyggnationerna vid Stureplan läggs på is. Och nu kan det dröja ända tills nästa sommar innan något händer. ”En seger för demokratin”.


"Man måste våga göra fel"

Fredagsprofilen Vem i branschen tar Newsecs Max Barclay helst ett glas med? Vilken affär ångrar han att han backade ur? Och vilka andra företagsledare inspirerar honom? Det och mycket mer berättar han i den nya artikelserien Fredagsprofilen.


Partnertext

Att bygga med CM har många fördelar

Bygg/Arkitektur Rätt pris, större flexibilitet och kortare byggtid. Lär dig mer om vad du tjänar på projektledning med hjälp av Construction Management, ett område där Forsen är främst i Sverige. – Vi är 100 procent på kundens sida, säger Håkan Undin, Senior partner och KAM på Forsen.
Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg

Inspiration - det appstyrda boendet

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg I Inspiration Rosendal sköter de 344 lägenhetsinnehavarna sitt boende – allt ifrån koll på el- och vattenförbrukning till festinbjudningar – via TMPL-appen.
På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg presenteras det inspirerande konceptet som knyter samman grannar, näringsidkare och fastighetsbolag.


Heimstaden köper för över tre miljarder

Transaktioner Heimstaden finns sedan tidigare i Storköpenhamn. Nu gör bolaget ett storförvärv som omfattar flera andra delar av Danmark.


De gör upp om Kasper Salin-priset

Sverige De fyra finalisterna till årets Kasper Salin-pris har presenterats. De är samtliga hus som skapar mervärde i sin omgivning, antingen en ny eller förbättrad funktion eller startskott för nya stadsdelar. Förutom det präglas de nominerade husen av hög kvalitet i idé och utförande.


Koncernledningens mål: bli bäst på marknaden

Bolag Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk berättar om de högt satta målen för det nya förvaltningsbolaget: ”Folk ska fråga sig om de vill fortsätta som innan, eller lämna över till Einar Mattsson”.


Mikael Granath om digitaliseringen

Event | PLAY Många menar att fastighetsbranschen ligger långt efter när det gäller digitaliseringen. Så ser Willhems vd Mikael Granath på frågan.


Ramunderstadens vd lämnar bolaget

Bolag Thomas Angström, vd för det kommunala bostadsbolaget Ramuderstaden i Söderköping, har beslutat att lämna sin post efter drygt två år i bolaget.


Ikano Bostad satsar internationellt - väljer Danmark

Bolag Ikano Bostad gör nu sin första internationella satsning och tar klivet över sundet.


Hon blir ny vd för Magnusson

Karriär Magnussons nya vd blir en av få vd:ar inom advokatvärlden som inte har en advokattitel.


Väveribolagets gamla lokaler blir moderna kontor

Uthyrning Väveribolagets gamla lokaler i Borås, fastigheten Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder, ska få ny kostym och nya verksamheter tar plats under 2018.


Bostadsmålet uppnått i Uppsala

Bostäder I augusti nådde Uppsala kommun det uppsatta målet om 3 000 beviljade bygglov för bostäder om året. Det handlar om lägenheter i olika storlekar och hyres- respektive bostadsrätter spridda över kommunen.


Därför dumpar Ulf Nilsson halva D Carnegie-innehavet

Bolag För Fastighetssverige förklarar bolagets förre vd varför han sålt mer än 100 000 aktier, till ett värde på närmare tolv miljoner kronor, på en knapp vecka.


Så ser Prime Livings expansionsplan ut efter avhoppen

Bolag Med en ny styrelseordförande på plats fokuserar Prime Living framåt. Nästa vecka släpps bolagets nya programbeskrivning – men redan nu kan Fastighetssverige avslöja var bolaget kommer att bygga 1 600 nya bostäder nästa år.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Affärsmöjligheter i de stora segmenten

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Branschens mötesplats i Mälardalen den 12 oktober kommer affärsmöjligheter i de stora segmenten bostads-, kontors- och handelsfastigheter att analyseras. För genomgångarna står Catellas analyschef Arvid Lindqvist.


Höjvall har fortfarade Rikshem på kornet

Bolag I måndags tillträdde Jan-Erik Höjvall som vd på Amasten, och han har redan lockat med sig två av sina parhästar från tiden på Rikshem till bolaget. För Fastighetssverige berättar Höjvall varför han har siktet inställt på den tidigare arbetsgivaren.


Specialfastigheter säljer en miljon kvadratmeter mark

Transaktioner Specialfastigheter säljer fastigheten, där före detta Räddningsskolan bedrev sin verksamhet, till Skövde kommun.


Branschen kritisk till budgeten

Sverige Bygg- och fastighetsbranschen är kritisk till regeringens budget och menar att det saknas åtgärder för bostadsmarknaden.


Newsec: Stabilt i dag – men osäker framtid

Bolag De senaste åren har bjudit på en glödhet fastighetsmarknad – samtidigt menar nu många att riskerna och osäkerheten ökar. Den senaste utgåvan av Newsec Property Outlook fokuserar på potentiella orosmoln på fastighetsmarknaden och vad som kan utlösa en eventuell kris.


Ny vd för Rotpartner i Göteborg

Bolag Koncernchefen Fredrik Olsson lämnar vd-rollen i Göteborg för att fokusera på hela koncernen. Ny vd i Göteborg blir Daniel Olsson.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.