Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 1!

Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga. Bild: Nordier
Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga.

Publicerad den 14 Augusti 2017

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017.
Dagens finalist: Pegah Abedini, 27 år, projektledare inom affärsområdet Transaktion på Nordier.

Heter man Pegah Abedini vänjer man sig vid att en del har förutfattade meningar. Som svensklärarinnan på skolan i Täby som trodde att Pegah hade fuskat med uppsatsen: ”Så här bra svenska kan inte en invandrartjej skriva.” Uppsatsen var värd ett MVG, men Pegah fick bara G eftersom hon ”inte hade skrivit den själv”.

- Lärarinnan insåg snart att jag var bra på svenska... Jag var i princip den enda med invandrarbakgrund på skolan, men det var ju bara mitt namn och utseende som var annorlunda.

Pegah valde sedan en språkinriktad gymnasieutbildning och kan nu göra sig förstådd på sex språk – svenska, engelska, tyska, franska, spanska och persiska.

- Jag drivs delvis fortfarande av att visa att de fördomsfulla har fel. Även i dag, i mitt arbete, uppstår det vissa situationer. Folk tror att jag är en assistent till Micke (Wilton, vd på Nordier), ibland kan jag ha långa mejlkonversationer med människor och när vi väl träffas har de hela tiden trott att jag är en man. Men det är ganska kul, jag älskar surprise moments, skrattar Pegah Abedini.

Hon är i dag projektledare inom transaktioner på Nordier.
- Jag projektleder förmedlingsuppdrag, allt från intag till due diligence-processer till att hitta köpare, förhandlingar, ända till tillträde. Det är inspirerande att vara med genom hela processen och roligt att arbeta med nya projekt hela tiden.

Hon har arbetat på Nordier sedan 2013, då hon anställdes som analytiker. Snart blev hon floor manager och sedan projektledare. Nyligen gick hon en mäklarutbildning på Malmö Högskola, parallellt med jobbet.

- Vi satsar på ett nytt affärsområde, Offentlig upphandling, som i vårt fall handlar om transaktioner för stat, kommun och landsting. Men då krävs att man är registrerad fastighetsmäklare, så jag gick en utbildning på Malmö Högskola två veckoslut i månaden. Jag läste in ett års studier på en halv termin. Det var fyra tentor på fem dagar, det var ganska galet inser jag nu i efterhand…

Att hon hamnade i fastighetsbranschen är både logiskt och slumpartat.

- Min mammas släkt höll på med fastigheter i Teheran (Iran). Mina föräldrar kom till Sverige i slutet av 1980-talet och mamma har även nu en fastighet, ett före detta tandläkarhus i Åkersberga som jag har hjälpt henne att hitta en ny hyresgäst till.

- När jag skulle välja högskoleutbildning råkade jag hitta en broschyr inklämd mellan sätena på bussen om den utbildning som jag sedan sökte, fastighet och finans på KTH. Jag tyckte direkt att det verkade vara en intressant och nischad utbildning - att den bara var tre år passade mig också, jag ville ut och jobba.

Hon började vid sidan av studierna jobba extra på Förvaltaren i Sundbyberg, där hon även arbetade ett år efter examen.

- Förvaltaren var en bra skola. Jag var affärscontroller och prövade att räkna på olika investeringar, projekt och tyckte att det var spännande. Det var naturligt att söka mig till konsultsidan och jag skickade några spontanansökningar som ledde till en lunch med Nordier.

- Jag klickade direkt med Nordiers mentalitet, ett ungt, framåt och lite udda gäng… Då var det inte så många kvinnor på bolaget heller, vilket jag valde att se som en möjlighet att sticka ut.

Hur ser du dig själv om tio år?
- Jag vill fortsätta att jobba med transaktioner, om tio år som vd eller partner.

Pegah Abedini är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

FAKTA
Namn: Pegah Abedini.
Ålder: 27 år.
Bor: Norrmalm, Stockholm.
Familj: Sambon Ludwig.
Fritidsintressen: ”Jag tränar gärna och ofta, På Nordier grupptränar vi med PT två gånger i veckan och har en årlig tävling, Nordier Challenge. I år vann jag i jägarvila. Sedan väger jag upp träningen med ett stort matlagningsintresse, vilket kanske kommer från mina föräldrar – min pappa har haft en Icabutik och mamma startade upp Brasserie Bobonne. Jag älskar att laga och bjuda på mat från hela världen, hemifrån oss går man inte hungrig!"


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Så snärjde Wästbygg Åsa Henninge

Karriär Åsa Henninge lämnar NAI Svefa efter 17 år och blir vd för Wästbygg Projektuveckling. För Fastighetssverige förklarar hon vad som fick henne att slutligen ta steget – och varför hon tackat nej till andra förfrågningar. ”Hade tröttnat om jag gick till ett förvaltningsbolag”.

Åsa Henninge lämnar NAI Svefa för vd-tjänst

Karriär Åsa Henninge, analyschef på NAI Svefa, går vidare och blir vd för Wästbygg Projektutveckling.


Lokalmarknadsdagen
Stefan Attefall och Lennart Weiss kommer till Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari.

Hur kan branschen påverka politiken?

Lokalmarknadsdagen januari När Lokalmarknadsdagen hålls i Göteborg i januari är det åtta månader kvar till valet. Den förre bostadsministern Stefan Attefall och Veidekkes S-märkte Lennart Weiss kommer till seminariet för att diskutera bostadspolitik och branschens möjligheter att påverka politiken.


Partnertext

En digital förvaltningsframtid

Bolag På Novi är VR-glasögonen en del av vardagen. - Vi startade upp mitt i digitaliseringstrenden, vilket ger oss ett försprång. Vi har ingen ryggsäck av gamla rutiner och arbetssätt som behöver bytas ut, säger Susanne Wallsten, ansvarig för system- och verksamhetsutveckling på Novi Real Estate.
Annons Image

Här är Castellums framtidssatsning

Bolag Castellum satsar på att bli branschledare inom digitalisering. Mattias Nyström, bolagets Chief Digital Officer, ger Fastighetssveriges läsare en hint om hur det ska gå till. ”Alla får ett A-läge”.


Lista: De har växt mest på sociala medier

Bolag För exakt ett år sedan kartlade Fastighetssverige samtliga noterade bygg-, fastighets- och bostadsbolag. Nu har vi uppdaterat listan – och kan konstatera att jättarna växer sig allt starkare.


SBB köper 15 000 kvadratmeter i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget köper det norska bolaget Offentlige Bygg med tre fastigheter, i Drammen, Sarpsborg och Arendal, omfattande 15 000 kvadratmeter.


Serneke: ”Jag är inte orolig”

Bostäder | PLAY Serneke Groups vd om den skakiga bostadsmarknaden, Karlatornet och medias påverkan på marknaden.


Regeringen ger byggbonus till 199 kommuner

Sverige 199 av landets 290 kommuner får del av regeringens byggbonus. Boverket meddelade den 20 november vilka kommuner som har beviljats regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor. I kommunerna har 73 372 bostäder getts startbesked under perioden 31 juli 2016 till 1 augusti 2017.


Nordika i flera uthyrningar i Partille

Uthyrning Nordika hyr ut 6 000 kvadratmeter till Leos Lekland och Fysiken (Klätterlabbet) i Partille.


Vasakronan: Stor efterfrågan och stigande hyror

Bolag Vasakronans hyresintäkter ökar i ett jämförbart bestånd med fem procent jämfört med motsvarande period förra året. Bolagets fastighetsvärde är i Q3-rapporten uppe i 123 miljarder kronor.


Catenas planer i Logistic Park Nässjö.

Catena planerar 14 000 kvadratmeter logistik i Nässjö

Bygg/Arkitektur Under 2016 uppförde Catena en fastighet på 9 000 kvadratmeter i Logistic Park Nässjö. Nu vill man bygga en till fastighet på 14 000 kvadratmeter.


Midroc byggstartar The Edge

Bygg/Arkitektur Midroc fortsätter sin satsning i Hyllie genom byggstarten av kontorsbyggnaden The Edge. IT-företaget Addpro blir hyresgäst på de två översta våningsplanen, och inflyttning sker i slutet av 2019.


165 badrum felbyggda på NKS

Juridik Enligt SvD har bakfall konstaterats på 165 badrum på Nya Karolinska – att åtgärda felen beräknas kosta Skanska 100 000 kronor per rum.


Diös hyr ut lokaler till E-hälsocentrum i Östersund

Uthyrning I kvarteret Läkaren i Östersund och har Diös, tillsammans med Region Jämtland Härjedalen, under året utvecklat lokalerna för att möjliggöra en kreativ arbetsmiljö med flexibla arbetsplatser i ett samarbete mellan privata företag och offentlig verksamhet i E-hälsocentrum.


Sweco vinner pris för Göteborgsprojekt

Bolag Swecos kulturhus Kulturkorgen i Göteborg tog hem vinsten i sin kategori på World Architecture Festival i Berlin.


MVB gör skola av kontor

Bygg/Arkitektur För att ge plats till fler elever, har Stockholm stad gett byggföretaget MVB i uppdrag att omvandla anrika Kvarteret Spelbomskan 13 från kontor till högstadieskola.


Bonava säljer 71 lägenheter i Berlin

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Berlin till det kommunala bostadsföretaget Gewobag. Det är det första projektet som säljs till Gewobag och består av 71 hyreslägenheter och fyra kommersiella lokaler. Försäljningspriset uppgår till cirka 120 miljoner kronor.


Forum rekryterar två

Bolag Forum Fastighetsekonomi har anställt Filippa Lundahl Wibelius och Madelene Gustafsson. De är placerade i Göteborg från hösten 2017.


Scandics signaturhotell byggs till

Bygg/Arkitektur Den 1 september öppnade Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstog i Stockholm. Vid årsskiftet öppnar hotellets wellnessavdelning The Nest på ett nytt våningsplan.


”De har inte levt upp till avtalet”

Transaktioner För två veckor sedan tvärnitade Tobin Properties gällande en 225-miljonersaffär i Uppsala. Nu har säljande Region Uppsala fått nog, och för Fastighetssverige berättar förvaltningsdirektören Thomas Thunblom varför man bryter affären och man behåller handpenningen om 22 miljoner. ”Får se om vi säljer”.

Därför kliver Sagax in i Tobin

Ekonomi/Finansiering Fram tills i går hade Tobins aktie rasat nästan 70 procent under 2017. Men så fort Sagax klev in och förvärvade drygt fem procent av bolaget, steg aktien närmare 15 procent. För Fastighetssverige förklarar David Mindus, vd på Sagax, bakgrunden till placeringen. ”Kan bli väldigt bra”.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Den 1 februari nästa år arrangeras Fastighetsmarknadsdagen Östergötland för sjätte gången.
Seminariet, som arrangeras vartannat år i Norrköping och Linköping, hålls denna gång i Värmekyrkan på Louis De Geer i Norrköping.

Branschen i Östergötland möts den 1 februari

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Gör en bock i almanackan den 1 februari 2018. Då arrangeras Branschens mötesplats i Östergötland.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.