Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 1!

Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga. Bild: Nordier
Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga.

Publicerad den 14 Augusti 2017

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017.
Dagens finalist: Pegah Abedini, 27 år, projektledare inom affärsområdet Transaktion på Nordier.

Heter man Pegah Abedini vänjer man sig vid att en del har förutfattade meningar. Som svensklärarinnan på skolan i Täby som trodde att Pegah hade fuskat med uppsatsen: ”Så här bra svenska kan inte en invandrartjej skriva.” Uppsatsen var värd ett MVG, men Pegah fick bara G eftersom hon ”inte hade skrivit den själv”.

- Lärarinnan insåg snart att jag var bra på svenska... Jag var i princip den enda med invandrarbakgrund på skolan, men det var ju bara mitt namn och utseende som var annorlunda.

Pegah valde sedan en språkinriktad gymnasieutbildning och kan nu göra sig förstådd på sex språk – svenska, engelska, tyska, franska, spanska och persiska.

- Jag drivs delvis fortfarande av att visa att de fördomsfulla har fel. Även i dag, i mitt arbete, uppstår det vissa situationer. Folk tror att jag är en assistent till Micke (Wilton, vd på Nordier), ibland kan jag ha långa mejlkonversationer med människor och när vi väl träffas har de hela tiden trott att jag är en man. Men det är ganska kul, jag älskar surprise moments, skrattar Pegah Abedini.

Hon är i dag projektledare inom transaktioner på Nordier.
- Jag projektleder förmedlingsuppdrag, allt från intag till due diligence-processer till att hitta köpare, förhandlingar, ända till tillträde. Det är inspirerande att vara med genom hela processen och roligt att arbeta med nya projekt hela tiden.

Hon har arbetat på Nordier sedan 2013, då hon anställdes som analytiker. Snart blev hon floor manager och sedan projektledare. Nyligen gick hon en mäklarutbildning på Malmö Högskola, parallellt med jobbet.

- Vi satsar på ett nytt affärsområde, Offentlig upphandling, som i vårt fall handlar om transaktioner för stat, kommun och landsting. Men då krävs att man är registrerad fastighetsmäklare, så jag gick en utbildning på Malmö Högskola två veckoslut i månaden. Jag läste in ett års studier på en halv termin. Det var fyra tentor på fem dagar, det var ganska galet inser jag nu i efterhand…

Att hon hamnade i fastighetsbranschen är både logiskt och slumpartat.

- Min mammas släkt höll på med fastigheter i Teheran (Iran). Mina föräldrar kom till Sverige i slutet av 1980-talet och mamma har även nu en fastighet, ett före detta tandläkarhus i Åkersberga som jag har hjälpt henne att hitta en ny hyresgäst till.

- När jag skulle välja högskoleutbildning råkade jag hitta en broschyr inklämd mellan sätena på bussen om den utbildning som jag sedan sökte, fastighet och finans på KTH. Jag tyckte direkt att det verkade vara en intressant och nischad utbildning - att den bara var tre år passade mig också, jag ville ut och jobba.

Hon började vid sidan av studierna jobba extra på Förvaltaren i Sundbyberg, där hon även arbetade ett år efter examen.

- Förvaltaren var en bra skola. Jag var affärscontroller och prövade att räkna på olika investeringar, projekt och tyckte att det var spännande. Det var naturligt att söka mig till konsultsidan och jag skickade några spontanansökningar som ledde till en lunch med Nordier.

- Jag klickade direkt med Nordiers mentalitet, ett ungt, framåt och lite udda gäng… Då var det inte så många kvinnor på bolaget heller, vilket jag valde att se som en möjlighet att sticka ut.

Hur ser du dig själv om tio år?
- Jag vill fortsätta att jobba med transaktioner, om tio år som vd eller partner.

Pegah Abedini är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

FAKTA
Namn: Pegah Abedini.
Ålder: 27 år.
Bor: Norrmalm, Stockholm.
Familj: Sambon Ludwig.
Fritidsintressen: ”Jag tränar gärna och ofta, På Nordier grupptränar vi med PT två gånger i veckan och har en årlig tävling, Nordier Challenge. I år vann jag i jägarvila. Sedan väger jag upp träningen med ett stort matlagningsintresse, vilket kanske kommer från mina föräldrar – min pappa har haft en Icabutik och mamma startade upp Brasserie Bobonne. Jag älskar att laga och bjuda på mat från hela världen, hemifrån oss går man inte hungrig!"


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Beslut om Stureplan läggs på is – kan skjutas upp ett halvår

Bygg/Arkitektur Beslut gällande planerna för de omfattande ombyggnationerna vid Stureplan läggs på is. Och nu kan det dröja ända tills nästa sommar innan något händer. ”En seger för demokratin”.


"Man måste våga göra fel"

Fredagsprofilen Vem i branschen tar Newsecs Max Barclay helst ett glas med? Vilken affär ångrar han att han backade ur? Och vilka andra företagsledare inspirerar honom? Det och mycket mer berättar han i den nya artikelserien Fredagsprofilen.


Partnertext

Att bygga med CM har många fördelar

Bygg/Arkitektur Rätt pris, större flexibilitet och kortare byggtid. Lär dig mer om vad du tjänar på projektledning med hjälp av Construction Management, ett område där Forsen är främst i Sverige. – Vi är 100 procent på kundens sida, säger Håkan Undin, Senior partner och KAM på Forsen.
Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg

Inspiration - det appstyrda boendet

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg I Inspiration Rosendal sköter de 344 lägenhetsinnehavarna sitt boende – allt ifrån koll på el- och vattenförbrukning till festinbjudningar – via TMPL-appen.
På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg presenteras det inspirerande konceptet som knyter samman grannar, näringsidkare och fastighetsbolag.


Heimstaden köper för över tre miljarder

Transaktioner Heimstaden finns sedan tidigare i Storköpenhamn. Nu gör bolaget ett storförvärv som omfattar flera andra delar av Danmark.


De gör upp om Kasper Salin-priset

Sverige De fyra finalisterna till årets Kasper Salin-pris har presenterats. De är samtliga hus som skapar mervärde i sin omgivning, antingen en ny eller förbättrad funktion eller startskott för nya stadsdelar. Förutom det präglas de nominerade husen av hög kvalitet i idé och utförande.


Koncernledningens mål: bli bäst på marknaden

Bolag Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk berättar om de högt satta målen för det nya förvaltningsbolaget: ”Folk ska fråga sig om de vill fortsätta som innan, eller lämna över till Einar Mattsson”.


Mikael Granath om digitaliseringen

Event | PLAY Många menar att fastighetsbranschen ligger långt efter när det gäller digitaliseringen. Så ser Willhems vd Mikael Granath på frågan.


Ramunderstadens vd lämnar bolaget

Bolag Thomas Angström, vd för det kommunala bostadsbolaget Ramuderstaden i Söderköping, har beslutat att lämna sin post efter drygt två år i bolaget.


Ikano Bostad satsar internationellt - väljer Danmark

Bolag Ikano Bostad gör nu sin första internationella satsning och tar klivet över sundet.


Hon blir ny vd för Magnusson

Karriär Magnussons nya vd blir en av få vd:ar inom advokatvärlden som inte har en advokattitel.


Väveribolagets gamla lokaler blir moderna kontor

Uthyrning Väveribolagets gamla lokaler i Borås, fastigheten Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder, ska få ny kostym och nya verksamheter tar plats under 2018.


Bostadsmålet uppnått i Uppsala

Bostäder I augusti nådde Uppsala kommun det uppsatta målet om 3 000 beviljade bygglov för bostäder om året. Det handlar om lägenheter i olika storlekar och hyres- respektive bostadsrätter spridda över kommunen.


Därför dumpar Ulf Nilsson halva D Carnegie-innehavet

Bolag För Fastighetssverige förklarar bolagets förre vd varför han sålt mer än 100 000 aktier, till ett värde på närmare tolv miljoner kronor, på en knapp vecka.


Så ser Prime Livings expansionsplan ut efter avhoppen

Bolag Med en ny styrelseordförande på plats fokuserar Prime Living framåt. Nästa vecka släpps bolagets nya programbeskrivning – men redan nu kan Fastighetssverige avslöja var bolaget kommer att bygga 1 600 nya bostäder nästa år.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Affärsmöjligheter i de stora segmenten

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Branschens mötesplats i Mälardalen den 12 oktober kommer affärsmöjligheter i de stora segmenten bostads-, kontors- och handelsfastigheter att analyseras. För genomgångarna står Catellas analyschef Arvid Lindqvist.


Höjvall har fortfarade Rikshem på kornet

Bolag I måndags tillträdde Jan-Erik Höjvall som vd på Amasten, och han har redan lockat med sig två av sina parhästar från tiden på Rikshem till bolaget. För Fastighetssverige berättar Höjvall varför han har siktet inställt på den tidigare arbetsgivaren.


Specialfastigheter säljer en miljon kvadratmeter mark

Transaktioner Specialfastigheter säljer fastigheten, där före detta Räddningsskolan bedrev sin verksamhet, till Skövde kommun.


Branschen kritisk till budgeten

Sverige Bygg- och fastighetsbranschen är kritisk till regeringens budget och menar att det saknas åtgärder för bostadsmarknaden.


Newsec: Stabilt i dag – men osäker framtid

Bolag De senaste åren har bjudit på en glödhet fastighetsmarknad – samtidigt menar nu många att riskerna och osäkerheten ökar. Den senaste utgåvan av Newsec Property Outlook fokuserar på potentiella orosmoln på fastighetsmarknaden och vad som kan utlösa en eventuell kris.


Ny vd för Rotpartner i Göteborg

Bolag Koncernchefen Fredrik Olsson lämnar vd-rollen i Göteborg för att fokusera på hela koncernen. Ny vd i Göteborg blir Daniel Olsson.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.