Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna – finalist nr 1!

Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga. Bild: Nordier
Pegah Abedini är en av tre finalister i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon och på onsdag presenteras de övriga.

Publicerad den 14 Augusti 2017

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2017.
Dagens finalist: Pegah Abedini, 27 år, projektledare inom affärsområdet Transaktion på Nordier.

Heter man Pegah Abedini vänjer man sig vid att en del har förutfattade meningar. Som svensklärarinnan på skolan i Täby som trodde att Pegah hade fuskat med uppsatsen: ”Så här bra svenska kan inte en invandrartjej skriva.” Uppsatsen var värd ett MVG, men Pegah fick bara G eftersom hon ”inte hade skrivit den själv”.

- Lärarinnan insåg snart att jag var bra på svenska... Jag var i princip den enda med invandrarbakgrund på skolan, men det var ju bara mitt namn och utseende som var annorlunda.

Pegah valde sedan en språkinriktad gymnasieutbildning och kan nu göra sig förstådd på sex språk – svenska, engelska, tyska, franska, spanska och persiska.

- Jag drivs delvis fortfarande av att visa att de fördomsfulla har fel. Även i dag, i mitt arbete, uppstår det vissa situationer. Folk tror att jag är en assistent till Micke (Wilton, vd på Nordier), ibland kan jag ha långa mejlkonversationer med människor och när vi väl träffas har de hela tiden trott att jag är en man. Men det är ganska kul, jag älskar surprise moments, skrattar Pegah Abedini.

Hon är i dag projektledare inom transaktioner på Nordier.
- Jag projektleder förmedlingsuppdrag, allt från intag till due diligence-processer till att hitta köpare, förhandlingar, ända till tillträde. Det är inspirerande att vara med genom hela processen och roligt att arbeta med nya projekt hela tiden.

Hon har arbetat på Nordier sedan 2013, då hon anställdes som analytiker. Snart blev hon floor manager och sedan projektledare. Nyligen gick hon en mäklarutbildning på Malmö Högskola, parallellt med jobbet.

- Vi satsar på ett nytt affärsområde, Offentlig upphandling, som i vårt fall handlar om transaktioner för stat, kommun och landsting. Men då krävs att man är registrerad fastighetsmäklare, så jag gick en utbildning på Malmö Högskola två veckoslut i månaden. Jag läste in ett års studier på en halv termin. Det var fyra tentor på fem dagar, det var ganska galet inser jag nu i efterhand…

Att hon hamnade i fastighetsbranschen är både logiskt och slumpartat.

- Min mammas släkt höll på med fastigheter i Teheran (Iran). Mina föräldrar kom till Sverige i slutet av 1980-talet och mamma har även nu en fastighet, ett före detta tandläkarhus i Åkersberga som jag har hjälpt henne att hitta en ny hyresgäst till.

- När jag skulle välja högskoleutbildning råkade jag hitta en broschyr inklämd mellan sätena på bussen om den utbildning som jag sedan sökte, fastighet och finans på KTH. Jag tyckte direkt att det verkade vara en intressant och nischad utbildning - att den bara var tre år passade mig också, jag ville ut och jobba.

Hon började vid sidan av studierna jobba extra på Förvaltaren i Sundbyberg, där hon även arbetade ett år efter examen.

- Förvaltaren var en bra skola. Jag var affärscontroller och prövade att räkna på olika investeringar, projekt och tyckte att det var spännande. Det var naturligt att söka mig till konsultsidan och jag skickade några spontanansökningar som ledde till en lunch med Nordier.

- Jag klickade direkt med Nordiers mentalitet, ett ungt, framåt och lite udda gäng… Då var det inte så många kvinnor på bolaget heller, vilket jag valde att se som en möjlighet att sticka ut.

Hur ser du dig själv om tio år?
- Jag vill fortsätta att jobba med transaktioner, om tio år som vd eller partner.

Pegah Abedini är en av tre finalister i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Finalisterna bjuds in till seminariet Fastighetskvinnan, som avslutas med prisutdelning för utmärkelsen. Newsec är prissponsor.

Juryn, som har utsett finalisterna och som även utser vinnaren, består av tre kända fastighetsprofiler: Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Max Barclay.
Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel den 7 september. Du anmäler dig till seminariet här.

FAKTA
Namn: Pegah Abedini.
Ålder: 27 år.
Bor: Norrmalm, Stockholm.
Familj: Sambon Ludwig.
Fritidsintressen: ”Jag tränar gärna och ofta, På Nordier grupptränar vi med PT två gånger i veckan och har en årlig tävling, Nordier Challenge. I år vann jag i jägarvila. Sedan väger jag upp träningen med ett stort matlagningsintresse, vilket kanske kommer från mina föräldrar – min pappa har haft en Icabutik och mamma startade upp Brasserie Bobonne. Jag älskar att laga och bjuda på mat från hela världen, hemifrån oss går man inte hungrig!"


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige

Efter skriverierna – Victoria Park avbryter samarbete

Bolag Efter förra veckans havererade affär i Lövgärdet bryter Victoria Park samarbetet med den utpekade underleverantören – trots att samarbetet fungerat utan problem. ”Blev för mycket”.


Stadsbyggnadschefen: ”Jag är inte orolig”

Bostäder Häromveckan meddelade Wallenstam att man ställer om ett bostadsrättsprojekt till hyresrätter – och enligt JLL/Evidens har kommunen högst överutbud av nyproduktion i landet. Trots det är Mölndals stadsbyggnadschef lugn.


Annons
Image

Lokalmarknadsdagen

Se bilderna från Lokalmarknadsdagen här!

Lokalmarknadsdagen Vår Stora delar av den göteborgska fastighetsmarknaden samlades på Clarion Hotel Post på tisdagen. Se bilderna här.


Därför ställer Stena om i Uppsala

Bostäder Stena Fastigheter ställer om ett hundratal bostadsrätter till hyresrätter i Uppsala. För Fastighetssverige berättar PG Sabel, bolagets vd i Stockholmsregionen, varför.


Så ska WSP växla upp i Europa

Bolag För Fastighetssverige berättar WSP:s nye Europa-vd hur bolaget ska gasa på kontinenten – och varför Sverige ska leda utvecklingen.


Annons
Image

Lindahl lämnar över till Joacim Sjöberg

Karriär Joacim Sjöberg blir ny chef för JLL Capital Markets i Sverige. Tom Lindahl ska fokusera mer på att skapa och genomföra affärer.


Agoras tf vd lämnar för Sagax

Karriär Agoras tf vd och CFO, Agneta Segerhammar, har beslutat att lämna bolaget. Istället blir hon ekonomichef på Sagax.


Trophi köper fastighetsportfölj i Finland

Transaktioner Trophi Fastighets AB har köpt åtta fastigheter av Finlands största dagligvarukedja S Group.


Annons
Image

Frelin rekryterar från sin förra arbetsplats

Karriär Johanna Frelin var vd för Hyper Island innan hon blev vd för Tengbom. Nu rekryterar Tengbom Hyper Islands Sverigechef Maria Distner som Head of Talent Evolution.


Anders Bodin hyr ut på Alviks Torg

Uthyrning Anders Bodin Fastigheter har tecknat avtal med Saab om kontor för dotterbolaget Combitechs räkning.


SBB får förbättrad rating

Bolag SBB:s rating från S&P förbättras två steg.


Annons
Image

Estea säljer i Göteborg

Transaktioner Estea Logistic Properties 5 AB säljer en fastighet i Högsbo, Göteborg.


Lidl flyttar in på Östermalm

Handel Lidl Sverige fortsätter att växa. Nu har livsmedelskedjan tecknat avtal om att överta Coop-butiken på Sibyllegatan 8 vid Östermalmstorg.


Sabo lanserar nya Cityhus

Bostäder Sabo fortsätter att lansera nya husmodeller inom det egna prispressade konceptet Kombohus. Denna gång är det husmodeller anpassade för stadsmiljö i form av hela kvarter eller som solitärer i staden, Kombohus Kvarter och City, som har tagits fram för att möta behovet av bostäder i de växande städerna.


Annons
Image

Ny marknadschef på HSB Göteborg

Karriär Jeanette Holmén blir ny marknadschef på HSB Göteborg och kommer senast från Got Event.


Tomas Billing och Tomas Carlsson.

Därför föll NCC:s val på Tomas Carlsson

Bolag För Fastighetssverige berättar NCC:s styrelseordförande Tomas Billing varför byggjätten valde att rekrytera externt, vad som inte fungerat tidigare och vad som blir Tomas Carlssons främsta fokus.

"Man har haft lite utmaningar"

Karriär För Fastighetssverige berättar Tomas Carlsson om att återvända till NCC, bolagets potential och känslorna över att lämna Sweco.

Han tar över efter Peter Wågström

Bolag Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC. Han kommer närmast från Sweco men har tidigare arbetat nästan 20 år inom NCC.


Annons
Image

En klar majoritet av Heimstadens förvärv har gjorts i Köpenhamn.

Heimstadens saftiga satsning – köpt för nio miljarder

Transaktioner På mindre än ett år har Heimstaden förvärvat danska fastigheter för mer än nio miljarder kronor. I dag tittar Fastighetssverige närmare på köpfesten.


Annons
Image

Fortsatt nedåt på bostadsmarknaden

Bostäder Den senaste månaden har priserna på bostadsrätter och villor i riket sjunkit med tre respektive två procent. Prisutvecklingen på årsbasis är nu negativ, -2 procent för bostadsrätter medan villor fortfarande är positiv, +5 procent, enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Fastighetsbyrån: ”Prisnedgången kan redan vara avbruten”

Bostäder I spåren av Mäklarstatistiks negativa siffror ser Fastighetsbyråns vd Johan Engström positiva signaler. - Redan nu i januari ser vi tendenser till ökad efterfrågan igen, säger Engström.


Diös utvecklar lokaler till Riksbyggen i Sundsvall

Uthyrning Den 1 mars flyttar Riksbyggen in i nya lokaler på Heffnersvägen vid Norra Kajen i Sundsvall.


Här byggs det för många bostäder

Bostäder Balansen mellan efterfrågan och utbud för nyproduktionen ser väldigt olika ut beroende på var i landet man befinner sig. Det visar JLL-Evidens Residential Market Index (RMI) som beskriver balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproducerade bostäder. Högst överutbud av de undersökta kommunerna finns just nu i Mölndal.


Annons
Image