Image

Areim och Skanska utvecklar The Village Sthlm

Bygg/Arkitektur Det nya gröna kvarteret i Hammarby Sjöstad omfattar 300 bostäder. – Vi beskriver The Village Sthlm som en Urban Eco-Friendly Lifestyle, säger Maria Magnusson på Top Floor som sköter marknadsföreningen av The Village Sthlm.
Publicerad den 23 Februari 2015
Skanska och Areim utvecklar The Village Sthlm i Hammarby Sjöstad. Bild: Skanska
Skanska och Areim utvecklar The Village Sthlm i Hammarby Sjöstad.

Att Hammarby Sjöstad är hett blev tydligt när The Village Sthlm lanserade sin webb för intresseanmälningar till de drygt 300 bostäder som i dag utgör kvarteret Godsvagnen, med placering i hjärtat av sjöstaden, drygt 50 meter från allén.

– Vi beskriver The Village Sthlm som en Urban Eco-Friendly Lifestyle. Det är en profil som har sina rötter i New York och präglas av gröna kvarter med ekologisk profil. Här har man gemensamma takterrasser där man kan ägna sig åt odling, att grilla och att umgås. Det är smart, snyggt och hållbart, men absolut inte vräkigt, säger Maria Magnusson på Top Floor AB, som sköter försäljning och marknadsföring av The Village Sthlm.

Hon tror att många köpare är relativt unga barnfamiljer som kanske redan bor i Sjöstaden och vill ha ett större boende. Och intresset är stort.

– Direkt fick vi över 600 intressenter till projektet och i dag är det drygt 800 personer som har anmält sitt intresse för en ny bostad, säger Maria Magnusson.

The Village Sthlm utvecklas i samarbete mellan Areim och Skanska. Detaljplanen bedöms antas om ungefär ett år och säljstart planeras i samband med det. Arkitekter är Berg C. F. Møller Architects och Kjellander + Sjöberg. Marknadsföring och försäljning sköts av Top Floor AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige