Image

Antagen detaljplan i Vasastan överklagas

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för projektet Karlbergsvägen 77 som antogs den 23 november 2017 har överklagats till mark- och miljödomstolen. Enligt Stadsbyggnadskontoret har det under överklagandeperioden inkommit två överklaganden.
Publicerad den 5 Januari 2018

Överklagandeprocessen som vanligtvis tar cirka sex månader innebär att den preliminära tidsplanen för försäljningsstart och byggnation av Karlbergsvägen 77 under första kvartalet 2018 kommer att förskjutas. Bolaget kommer att analysera överklagandeärendena och återkomma under januari med en ny tidsplanering för projektet.

– Nu kommer vi noggrant följa utvecklingen av detaljplanen samtidigt som det finns delar av projektet som vi kan fortsätta arbeta med och förbereda. Med tanke på överklagandet är vi självklart nöjda med att ha säkerställt rörelsekapital och likviditet för hela 2018, säger Jens Rastad, vd för Karlbergsvägen 77 Fastighets AB. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige