Image

Alm Equity köper projekt i Sundbyberg

Transaktioner Alm Equity har tecknat avtal med Andersson Company Fastighets AB att förvärva 50 procent av fastigheten Kranen 19 i Sundbyberg. Bolaget finansierar affären genom en riktad emission av preferensaktier. Andersson Company har nyligen köpt fastigheten av Kedron Development AB för 150 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Juli 2014

Fastigheten är en kontorsfastighet som detaljplaneändrats till 7 500 kvadratmeter bostäder och 200 kvadratmeter lokaler. Bygglov har erhållits för 98 bostäder och 2 lokaler. Projektet kommer att säljstartas under 2014.

Alm Equity finansierar affären genom en riktad nyemission av 273 000 preferensaktier till teckningskursen 120 kronor per preferensaktie.

Teckningsberättigad är Andersson Company Invest AB som är en del av Andersson koncernen. Andersson Company Invest AB har för avsikt att vidareöverlåta preferensaktierna till investerare. Andersson Company Invest erhåller en ersättning om 2,7 miljoner kronor för sitt åtagande att teckna och vidareförsälja aktierna.

- Vi ser fram emot att kunna utveckla moderna boenden i detta kontorshus i centrala Sundbyberg, en av de mest attraktiva närförorterna till Stockholm. Läget kan inte vara bättre med alla butiker och kommunikationer i husets absoluta närhet mitt i centrum, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

Kedron Development köpte fastigheten för cirka två år sedan och har sedan arbetat med detaljplanen i samarbete med arkitektbyrån Arklab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige