Image

Alecta köper bostadsprojekt för 560 miljoner

Transaktioner Alecta köper ett projekt med 462 hyreslägenheter i Huddinge av Wästbygg för 560 miljoner kronor.
Publicerad den 21 November 2014
Alecta köper ett bostadsprojekt i Visättra, Huddinge. Bild: Alecta
Alecta köper ett bostadsprojekt i Visättra, Huddinge.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning och som en forward funding.

Projektet består bland annat av 250 studentlägenheter och 109 ungdomslägenheter, med planerad inflyttning under 2016. Ytterligare en del av projektet omfattar vanliga hyresrätter, men produktionen av dessa förutsätter ett beslut av kommunfullmäktige i Huddinge kommun.

Byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Underliggande fastighetsvärde uppgår till 560 miljoner kronor och affären genomförs som en bolagsförsäljning och som en forward funding.

- Vi är glada över ett fortsatt samarbete med Alecta och det är positivt att vi tillsammans kan bidra med nya student- och ungdomslägenheter till Stockholmsregionen. Vi utvecklar och bygger gärna flera bostäder i den kategorin, säger Pero Popovski, vd på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB.

Bernstrom & Partners och Vinge Advokatbyrå har varit rådgivare åt Wästbygg i denna affär. Falkenborn Advokatbyrå har varit rådgivare åt Alecta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige