Image

Akka gör sitt andra förvärv

Transaktioner Nystartade Akka Egendom har i och med förvärvet av 112 lägenheter genomfört sitt andra förvärv i Karlstad kommun, och förvaltar nu totalt 182 lägenheter i kommunen.
Publicerad den 1 Juli 2015
Henrik Jussi-Pekka. Bild: Möller & Partners
Henrik Jussi-Pekka.

Fastigheterna som omfattar totalt 8 600 kvadratmeter förvärvas från Axxonen Properties och ligger i tätorten Vålberg cirka 1,5 mil väster om centrala Karlstad.

Akka Egendom grundades 2015 för att förvärva och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i små och medelstora tillväxtkommuner. Akka Egendom har i ett första läge kapacitet att förvärva bostadsfastigheter för omkring 1,5 miljarder kronor och backas av stora institutionella investerare.

- Vi är glada över att kunna genomföra vårt andra förvärv i Akka Egendom vilket också innebär att vi stärker vår närvaro i Karlstad kommun. Vi söker främst efter förvärvsmöjligheter i pendlingslägen runt medelstora städer med tillväxtpotential, både i centralkommunen och i angränsande kommuner, säger Henrik Jussi-Pekka vd för Akka Egendom.

Akka tillträder fastigheterna 10 juli.

Newsec var rådgivare åt Axxonen Properties i affären.

- Vi har de senaste åren genomfört många lyckade försäljningar inom bostadssegmentet tack vare stor erfarenhet och ett brett nätverk i branschen, säger Dan Sandstedt, Head of Property Transaction.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige