Image

Akademiska Hus bidrar till ny tunnelbanelinje

Bolag Akademiska hus har beslutat att bidra med 40 miljoner till finansieringen av tunnelbanans nya gula linje till Hagastaden och Arenastaden. Två tredjedelar av Solna stads del av medfinansieringen av den nya linjen är därmed säkrad.
Publicerad den 21 November 2014

Akademiska hus är den fjärde externa finansiären av den kommande gula linjen. Därmed är Solnas investering på 600 miljoner kronor finansierad med två tredjedelar.

Hittills har nu fyra fastighetsägare gått in med bidrag till finansieringen:
# Stockholms läns landsting – 250 miljoner kronor
# Fabege – 100 miljoner.
# Diligentia – 10 miljoner.
# Akademiska hus – 40 miljoner.

- Den nya tredje tunnelbanelinjen till Solna kommer knyta ihop innerstaden med två av Sveriges mest attraktiva tillväxtområden, Arenastaden och Hagastaden. Det är glädjande att vi nu kan presentera den fjärde fastighetsägaren som genom investeringen bidrar till denna samhällsinvestering. Det är naturligt att fastighetsägare som drar vinning av tunnelbanan ska betala, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

- Goda kommunikationer är helt avgörande för en framgångsrik stadsutveckling. Tunnelbanan är därför mycket viktig för utvecklingen av Hagastaden som ett av de ledande life-scienceområdena i världen, och för universitetshuvudstaden Stockholm, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus.

Stockholms läns landsting och fyra Stockholmskommuner arbetar nu för fullt med att förbereda den största tunnelbaneutbyggnaden på decennier. Den totala investeringskostnaden uppgår till 27,5 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige