Image
Agoras vd Wilner Anderson ringde i börsklockan i går.
Agoras vd Wilner Anderson ringde i börsklockan i går. Bild: Nasdaq OMX

Agora emitterar preferensaktier

Bolag Agora – A Group of Retail Assets – noterades på First North i går och handlades upp med tre procent jämfört med emissionskursen på 38 kronor. Nu genomför bolaget en nyemission av preferensaktier om 400 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Juni 2015

Agora-aktien handlades mellan 38 och 41 kronor under första handelsdagen och avslutade dagen på 39,20 kronor.

Agora emissionserbjudande i korthet:

# Teckningskursen är 275 kronor och den årliga utdelningen 20 kronor, vilket motsvarar en direktavkastning på 7,3 procent.
# Teckningsperioden till allmänheten i Sverige sträcker sig från den 16
juni till den 25 juni 2015 och för institutionella investerare i Sverige och internationellt
från den 16 juni till den 26 juni 2015.
# Förväntad första dag för handel på Nasdaq First North är den 7 juli 2015.

Knut Pousette, styrelseordförande, kommentar:
- Fastighetsmarknaden i Sverige har saknat ett listat fastighetsbolag med fokus på detaljhandelsfastigheter. Detaljhandelsfastigheter kräver specialistkompetens och stort engagemang från ledning och förvaltningsorganisation för att realisera fastigheternas fulla potential. Med den kompetens som finns i bolaget ser vi stora möjligheter att bli en ledande aktör inom detaljhandelsfastigheter på orter utanför storstadsregionerna i Sverige.

Rutger Arnhult, styrelseledamot, kommentar:
- Den lyckade listningen av Agoras stamaktie har gett bolaget ökad trovärdighet hos viktiga intressenter så som detaljister, kreditinstitut och kommuner. Genom listningen av bolagets preferensaktie får bolaget ytterligare tillgång till kapitalmarknaden, vilket underlättar den fortsatta tillväxten och expansionen av fastighetsportföljen. Erbjudandet möjliggör även de förestående förvärven av detaljhandelsfastigheter som Agora redan avtalat om samt kan användas till att finansiera ännu icke identifierade detaljhandelsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige