Image

Affärerna lyfte Platzers resultat

Bolag Platzer presenterar kraftigt förbättrade resultat för årets tre första månader jämfört med motsvarande period förra året. Detta förklaras av de fastighetsaffärer man gjorde under 2014.
Publicerad den 28 April 2015
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

• Hyresintäkterna ökade till 139 miljoner kronor (130).
• Förvaltningsresultatet förbättrades med 20 procent till 59 miljoner kronor.
• Periodens resultat uppgick till 39 miljoner kronor (14).
• Fastighetsvärdet ökade till 8 491 miljoner kronor (8 343).
• Eget kapital per aktie uppgick till 31,39 kronor (30,98).
• Resultat per aktie uppgick till 0,41 kronor (0,14).
• Avtal om köp och försäljningar om drygt 1,1 miljarder kronor.

– De fastighetsaffärer vi genomförde under 2014 och lägre räntenivåer än samma period föregående år innebär att driftsöverskottet ökar med sju procent och förvaltningsresultatet med 20 procent första kvartalet. Större ombyggnadsprojekt i befintliga fastigheter innebär samtidigt att ökningstakten hålls nere med anledning av att lokaler tomställs och byggs om. Resultateffekten av de nya hyreskontrakten som är tecknade syns först i slutet av 2015 och början av 2016. Värdeförändringarna i första kvartalet är en kombination av uthyrningar och projekt i befintliga, centrala fastigheter och sänkta avkastningskrav i några centrala fastigheter, vilket innebär att värdena ökar i de fastigheterna. Trenden är tydlig att yielderna pressas neråt i de affärer som genomförs eller är på väg att genomföras i Göteborgsområdet som en konsekvens av att utbudet inte räcker till för att matcha efterfrågan, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige