Image

AF köper mark – bygger i Sannegården

Bygg/Arkitektur AF Bygg Göteborg har köpt den sista byggrätten i inre Sannegården, Göteborg, av Älvstranden Utveckling. AF planerar att uppföra ett centrumhus med främst närservice-verksamhet för boende i området. Byggstart planeras till första halvåret 2015.
Publicerad den 31 Oktober 2014
Centrumhuset i inre Sannegården. Bild: AF Bygg
Centrumhuset i inre Sannegården.

Byggnaden uppförs i sex våningsplan inklusive ett garageplan under mark, om totalt cirka 5 500 kvadratmeter. Tanken med Centrumhuset är att skapa en mötesplats för personer i olika åldrar och med olika intressen i centrala Sannegården.

Sedan 2008 har ett konsortium bestående av flera byggherrar, samarbetat och utvecklat området inre Sannegården. Älvstranden Utveckling AB har som markägare lett och samordnat arbetet med utvecklingen av detta delområde på Norra Älvstranden. Nu är det klart att AF Bygg ska uppföra Centrumhuset, som blir sista pusselbiten i hela Sannegårdshamnen.

- När den sista byggrätten i området gick ut till försäljning var vi noga med att de tillfrågade investerarna skulle bygga på ett sätt som överensstämmer med Vision Älvstaden, som handlar om att älvstränderna ska vara inkluderande, gröna och dynamiska och utformas så att de helar Göteborg, möter vattnet och stärker den regionala kärnan. Vi kom fram till att AF Bygg Göteborg AB var den investerare som vi ansåg svarade upp bäst mot visionen, säger Olle Lindkvist, ordförande i konsortiets styrgrupp och den drivande kraften från Älvstranden Utveckling.

I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Nu fullbordas området genom bebyggelsen i den inre delen av Sannegårdshamnen.

- När Centrumhuset står färdigt har vi även fysiskt byggt ihop den västra sidan av Sannegården med den östra, avslutar Olle Lindkvist.

- Vi är väldigt glada över att tillsammans med vår partner vara en del i utvecklingen av Sannegården, säger Thomas Pelldén, affärschef på AF Bygg Göteborg AB.

Medlemmar i konsortiet kring inre Sannegården är JM, Riksbyggen, Familjebostäder, Veidekke Bostad AB, Stadsbyggnadskontoret.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige