Image

Abako och Link ritar sjukhus i hela VG-regionen

Bygg/Arkitektur Abako arkitektkontor har tillsammans med Link arkitektur valts ut som vinnare av nytt ramavtal med Västfastigheter inom Västra Götalandsregionen.
Publicerad den 18 Oktober 2016
Stadionkliniken. Bild: Link Arkitektur
Stadionkliniken.

Västfastigheter har som en av Västsveriges största fastighetsförvaltare en ökande årlig investeringsnivå från 1,6 miljarder till cirka fyra miljarder och de förvaltar cirka 1 700 000 kvadratmeter sjukhus, naturbruksgymnasier och folkhögskolor. Det nya avtalet innebär att hälften av alla deras ny-, om- och tillbyggnadsuppdrag av sjukhus i hela Västra Götalandsregionen kommer att gå till arkitektteamet Abako arkitektkontor/Link arkitektur.

– Avtalet har precis trätt i kraft och vi är redan igång med ett stort försörjningskvarter vid Östra sjukhuset i Göteborg. Försörjningskvarteret innebär att all logistik på hela sjukhuset kommer att moderniseras och att en stor ny byggnad för centralkök, bårhus, godsmottagning och ett flertal laboratorielokaler kommer att byggas. Ett mycket spännande projekt, säger Anna Rolf, sektorsansvarig för vård och omsorg på Link arkitektur.

– Abako har 16 års erfarenhet av att tillsammans med Västfastigheter utveckla riktigt bra vårdlokaler. Vi ser fram emot att i samarbete med Link arkitektur och deras gedigna erfarenhet av stora, komplexa vårdbyggnader, nu fortsätta att utveckla projekt som skapar de bästa vårdmiljöerna för patienter och personal säger Malin Kadesjö, teamledare för Abakos vårdarkitektteam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige