Image
Drottningholmsvägen från Ekeröhållet med bussterminalfasaden nära gatan och
indragna bostadskvarter på det övre planet. Utformningen av sockelpartiet som innehåller bussterminal och handel är under bearbetning.
Drottningholmsvägen från Ekeröhållet med bussterminalfasaden nära gatan och indragna bostadskvarter på det övre planet. Utformningen av sockelpartiet som innehåller bussterminal och handel är under bearbetning. Bild: Lindberg Stenberg

850 nya bostäder vid Brommaplan

Bygg/Arkitektur På torsdag väntas stadsbyggnadsnämnden besluta att ställa ut detaljplanen Grammet 1 på granskning. Förslaget innebär 850 nya bostäder i kollektivtrafiknära läge precis vid Brommaplan. Förutom nya bostäder föreslås också handel och service i bottenvåningarna, kontor, en ny mindre galleria och överdäckning av bussterminalen.
Publicerad den 22 April 2014
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

– För att kunna genomföra ambitionerna med promenadstaden är det viktigt att vi använder marken vid tunnelbanestationerna på ett effektivt sätt. Därför är jag glad över att vi har höjt antalet bostäder från 600 till 850 i det här förslaget vid Brommaplan, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

JM är utsedd till byggherre för utvecklingen. Preliminär inflyttning är beräknad till första kvartalet 2017.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige