Image

80 procent uthyrt i Aspholmens kontorsprojekt i Örebro

Bygg/Arkitektur Handelsbanken, PWC och Nethouse blir hyresgäster i Aspholmens kontorsprojekt, som ska stå klar nästa år.
Publicerad den 5 Mars 2015
80 procent är uthyrt i Aspholmens kontorshus i Örebro. Bild: Roof Arkitekter
80 procent är uthyrt i Aspholmens kontorshus i Örebro.

Enligt Per Gawelin går uthyrningen bra.

-Det går skapligt. Nästan 80 procent är uthyrt till Handelsbanken, PWC och Nethouse. PWC är hyresgäst hos oss sedan tidigare och kommer i den nya lokalen att ha ett aktivitetsbaserat kontor. Det innebär att de anställda inte har några personliga arbetsplatser utan att lokalen delas in i olika zoner med till exempel tyst miljö, kontorslandskap och mötesrum.

– Det ligger i tiden att arbeta med aktivitetsbaserade kontor där den anställde får större möjlighet att anpassa arbetsmiljön utifrån arbetsuppgifterna. Handelsbanken och Nethouse är helt nya hyresgäster hos oss, vilket är extra kul.

Bygget är på gång sedan några månader tillbaka och inflyttning beräknas till 2016.
Kontorsbyggnaden är ritad av Roof arkitekter och den kommer att ligga intill Aspholmens befintliga fastighet på Fabriksgatan 54. Asplunds Bygg är upphandlade som totalentreprenör.

Per Gawelin, förvaltare på Aspholmen, berättar att de flexibla kontorslokalerna är från cirka 300 kvadratmeter och uppåt. Lokalerna kommer att vara av hög standard och läget är ypperligt med närheten både till Södra station och City.

– Hållbarhetsfrågor är viktiga för oss på Aspholmen Fastigheter. När vi under förra året tillsammans med våra systerbolag och vårt moderbolag Castellum antog en ny hållbarhetspolicy så var Miljöbyggnad nivå silver en självklarhet. Byggnaden kommer dessutom att bli vår första fastighet med grön fjärrvärme, berättar Per Gawelin.

Under våren kommer det att komma upp en webb-kamera så att det går att följa bygget på företagets webbsida, www.aspholmenfastigheter.se

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige